Τέμπη: Μέχρι το 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, σύμφωνα με την δικογραφία

Τέμπη: Μέχρι το 2019 λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση, σύμφωνα με την δικογραφία
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Στοιχεία για την διακοπή λειτουργίας του συστήματος τηλεδιοίκησης περιλαμβάνει η δικογραφία για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με το e-reportaz

Η τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ λειτουργούσε λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019, αλλά σταμάτησε λόγω έλλειψης προσωπικού, αναφέρει στην κατάθεσή του, που περιέχεται στην δικογραφία για την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρώην σταθμάρχης του ΟΣΕ, Ιωάννης Κολλάτος, σύμφωνα με αποκαλύψεις του e-reportaz.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο πρώην σταθμάρχης, που βρέθηκε ενώπιον της ανακρίτριας στις 7 Μαρτίου, τόνισε στην κατάθεσή του ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης “υπήρχε από το Νοέμβριο του 2007 μέχρι και το καλοκαίρι του 2019” με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται μόνη της η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών.

Η τηλεδιοικηση στεγαζόταν στον σταθμό της Λάρισας σε συγκεκριμένο απομονωμένο χώρο και μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών ρυθμιζόταν η κυκλοφορία και βλέπαμε αποτύπωμα κάθε αμαξοστοιχίας στον κεντρικό πίνακα μέσω των λυχνιών οι οποίες γίνονταν κόκκινες κατά τη στιγμή διέλευσης της αμαξοστοιχίας, ενώ βλέπαμε την κυκλοφορία και μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών”.

Όπως φέρεται να ανέφερε ο κ. Κολλάτος, δεύτερος λόγως για την απουσία τηλεδιοίκησης ήταν μια πυρκαγιά έξω από τη Λάρισα, που  κατέστρεψε έναν υποσταθμό ο οποίος δεν αντικαταστάθηκε ποτε.

Στη συνεχεια της κατάθεσης του ο κ Κολλάτος ανάφερε ότι έκτοτε η κυκλοφορία διεξαγόταν μέσω των σταθμαρχων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα