Τέμπη: Συγγενής αγνοουμένων απαντά στο “τραγικό ανθρώπινο λάθος” του Μητσοτάκη και λέει αυτό που σκεφτόμαστε όλοι

Τέμπη: Συγγενής αγνοουμένων απαντά στο “τραγικό ανθρώπινο λάθος” του Μητσοτάκη και λέει αυτό που σκεφτόμαστε όλοι
Συγγενής αγνοουμένων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη INTIME NEWS

Ώρες αγωνίας περνούν οι συγγενείς των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας καθώς συνεχίζεται η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων. Ζητούν να μάθουν τις θέσεις και το βαγόνι που βρίσκονταν και δεν παίρνουν καμία απάντηση.

Με την πιο ψυχοφθόρα και μακάβρια διαδικασία βρίσκονται αντιμέτωποι τις τελευταίες ώρες οι συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ταυτοποίησης.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει καλυφθεί περιμετρικά με μαύρα καλύμματα, πίσω από τα οποία μητέρες, πατεράδες, αδέρφια, γιοι και κόρες ζουν τον απόλυτο εφιάλτη και περιμένουν να πάρουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή ό,τι έχει απομείνει από εκείνα.

Μαύρα καλύμματα περιμετρικά από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας INTIME NEWS

Και όσο ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει δραματικά, έχοντας φτάσει πλέον τους 57 και οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον, οι συγγενείς των θυμάτων, οι πιο τραγικές φιγούρες των ημερών, ζητούν να μάθουν σε ποιο βαγόνι βρίσκονταν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και σε ποια θέση κάθονταν.

Και όμως ενώ θα μπορούσε θεωρητικά να είναι μία εύκολη διαδικασία μέσω τραπέζης, απαντήσεις δεν έχουν λάβει.

Ένας εξ αυτών, ο Δημήτρης Μπουρνάζης, ο 15χρονος αδερφός και ο πατέρας του οποίου αγνοούνται, ξέσπασε μιλώντας στους δημοσιογράφους, λέγοντας μεταξύ άλλων αυτό που τις τελευταίες ώρες και ειδικά μετά τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η συγκλονιστική τραγωδία “οφείλεται κυρίως σ’ ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος, σκεφτόμαστε όλοι.

Πως δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι. “Άνθρωπος είναι, όπως όλοι μας”, δήλωσε.

“Μέσα στο τρένο βρίσκονταν ο πατέρας μου και ο αδερφός μου. Λέγομαι Μπουρνάζης Δημήτριος. Από χθες το πρωί μιλάω με τη συγκεκριμένη εταιρεία και προσπαθώ να βρω σε ποιο βαγόνι καθόταν ο πατέρας μου βάσει ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Μία απλή διαδικασία μέσω τραπέζης τη βρίσκω εγώ αν έχω τα δεδομένα.

Έρχεται χτες ο κύριος Μητσοτάκης εδώ πέρα, ο υπουργός Υγείας, για ποιο λόγο, να κάνουν τι; Να δώσουν εξηγήσεις σε ποιον; Σήμερα πού είναι; Σήμερα έφεραν την υφυπουργό Υγείας. Τι να την κάνω, να μου πει τι; Να μου πει τι; Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς. Κανείς τους δεν ξέρει πόσα άτομα ακριβώς ήταν μέσα στο τρένο. Δεν είπαν τίποτα. Αερολογίες για να προσπαθήσουν να καθησυχάσουν τον κόσμο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Αυτό γίνεται”, δήλωσε ο συγγενής των αγνοουμένων, τονίζοντας πως τα εισιτήρια και των δύο επιβατών ήταν κλεισμένα ηλεκτρονικά.

“Ο αυτόματος τηλεφωνητής μιλάει για το ασφαλέστερο ταξίδι στην Ελλάδα, μπορείτε να πάρετε και τώρα τηλέφωνο. Έχουν καταγράψει τέσσερις φορές το όνομά μου και ακόμα κανείς δεν έχει πάρει πίσω τηλέφωνο. Προφανώς και οι δύο δικοί μου άνθρωποί μου είναι νεκροί. Έχω χάσει τον αδελφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου. Το γνωρίζω, δεν μπορεί να αλλάξει κάτι.

Πλήρωσαν 50 εισιτήρια θανάτου. Δεν ξέρω πόσοι είναι καταγεγραμμένοι νεκροί και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό. Νέα παιδιά, ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Το καταλαβαίνετε αυτό; Κανείς δεν λέει τίποτα για αυτό.

Δεν θέλω κάποιος να έρθει να μου δώσει στήριξη, θα στηριχτώ μόνος μου. Μπορείς κάποιος αύριο να μου πει ότι δεν πρόκειται εν έτη 2023 να γίνει ένα τέτοιο δυστύχημα. Είναι δυνατόν; Δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος και να πεθαίνουν άλλοι τόσοι. Άνθρωπος είναι. Άνθρωποι είμαστε, άνθρωποι είστε και εσείς θα κάνετε λάθος. Τι σημαίνει αυτό, ότι ένα λάθος θα στοιχίσει τη ζωή σας και τις ζωές άλλων ανθρώπων; Πού είναι τώρα να μιλήσουν; Περιμένουν τις εκλογές για ποιο λόγο, για ποιο πράγμα; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα”, πρόσθεσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα