Τέμπη: Ξεκινά η έρευνα του νέου εφέτη ανακριτή – Προβλέπονται διώξεις σε περισσότερα πρόσωπα

Τέμπη: Ξεκινά η έρευνα του νέου εφέτη ανακριτή – Προβλέπονται διώξεις σε περισσότερα πρόσωπα
Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στα συντρίμμια των αμαξοστοιχιών που συγκρούστηκαν στα Τέμπη AP Photo/Vaggelis Kousioras

Αναμβάνει καθήκοντα ο νέος εφέτης ανακριτής που ορίστηκε για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Οι τρεις κατηγορούμενοι θα βρεθούν ξανά ενώπιον του ανακριτή ενώ είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

Ο νέος εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει, επίσημα πλέον, την έρευνα για την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, μετά και τη διαδικασία του ορισμού του από την Ολομέλεια Εφετών που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Λάρισα.

Σημειώνεται, ότι το πεδίο της έρευνας αναβαθμίζεται καθημερινά, ξεφεύγει από τους χειρισμούς του σταθμάρχη και μετατοπίζεται και σε άλλα πρόσωπα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, η υπόθεση είναι πολυσύνθετη. Στόχος της διαδικασίας είναι οι δικαστικές Αρχές να οδηγηθούν στα αίτια του δυστυχήματος και να καταλογιστούν οι ευθύνες στο σύνολό τους.

Παράλληλα, αναμένεται να περάσουν το γραφείο του ανακριτή, ξανά οι τρεις κατηγορούμενοι, δηλαδή οι δύο σταθμάρχες και ο επιθεωρητής, ώστε ο ανακριτής να λάβει γνώση όλων των πληροφοριών που χρειάζεται και να κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη εκείνη την μοιραία βραδιά.

Υπενθυμίζεται, πως και στους τρεις κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για τα ίδια, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα, αδικήματα όπως του 59χρονου σταθμάρχη, που μετά την πολύωρη απολογία του πριν μία εβδομάδα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα, από την εξέλιξη της έρευνας, είναι πιθανό να ασκηθούν διώξεις και σε άλλα πρόσωπα.

Επίσης ο εφέτης ανακριτής, θα λάβει και τα στοιχεία των δικαστικών πραγματογνωμόνων που ορίστηκαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Λάρισας, Απόστολο Τζαμαλή. Πρόκειται για εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι έχουν συντάξει το πόρισμα των ερευνών τους και περιλαμβάνει κρίσιμα στοιχεία για την υπόθεση.

Παράλληλα, από σήμερα, Δευτέρα (13/3), ξεκινάει επιθεώρηση του σιδηροδρομικού δικτύου από την Θεσσαλονίκη προς τη Λάρισα, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναμένεται να πραγματοποιήσει συναντήσεις με σταθμάρχες και άλλους εργαζόμενους σε κομβικά σημεία του δικτύου, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου του δυστυχήματος, προκειμένου να ελέγξει τις εργασίες αποκατάστασης και στη συνέχεια να ακολουθήσει η ασφαλής επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου.

Μέχρι την Παρασκευή (17/3) αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, στο σημείο του δυστυχήματος.

Οι τραυματίες

Όσον αφορά στην πορεία της υγείας των τραυματιών, τρία παιδιά σε ΜΕΘ στη Λάρισα παραμένουν για νοσηλεία, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Άλλα δύο άτομα σε ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και πέντε άτομα σε απλές κλίνες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και ενδέχεται από σήμερα κιόλας να παίρνουν εξιτήριο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα