Θάνατος Τζωρτζίνας: Την παραπομπή Πισπιρίγκου σε δίκη ζητά ο εισαγγελέας

Ρούλα Πισπιρίγκου
Ρούλα Πισπιρίγκου EUROKINISSI

Βάσει της απόφασης του εισαγγελέα συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να καθίσει στο εδώλιο η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της.

«Εδώλιο» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου αναφορικά με το θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, προτείνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Νούλης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε αναλάβει να υποβάλει την εισήγησή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου εξετάζοντας τη δικογραφία, να καταθέσει τη νομική του θέση για το κατά πόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου θα πρέπει να δικαστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Νούλης βασίστηκε στις μαρτυρικές καταθέσεις και στα ευρήματα που περιγράφονται σε ιατροδικαστικές εκθέσεις καταλήγοντας ότι συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να καθίσει στο εδώλιο η 33χρονη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της. Οι πηγές αναφέρουν πως ο εισαγγελέας «διέγνωσε» την ύπαρξη εγκληματικής ενέργειας μέσω της χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη η οποία αρχικά προκάλεσε εγκεφαλοπάθεια στο παιδί, ενώ σε μεταγενέστερο στάδιο αποτέλεσε και την αιτία θανάτου της 9χρονης.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης, για να συνεχίζει να είναι έγκλειστη των φυλακών Κορυδαλλού.

Την τελική απόφαση αναμένεται να λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που αποτελεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, το οποίο μέσω βουλεύματος θα κρίνει την ποινική μεταχείριση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σε περίπτωση που υιοθετηθεί η εισαγγελική πρόταση, η δίκη δεν αποκλείεται να ξεκινήσει εντός του 2022.

Η Μαλένα και η Ίριδα

Να σημειωθεί πως η ανακρίτρια Τζωρτζάτου συνεχίζει την ανάκριση για τους θανάτους της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, με τη συλλογή μαρτυρικών καταθέσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως σύντομα θα έχει συλλεχθεί όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό και η δικαστική λειτουργός θα είναι σε θέση θα κλητεύσει την κατηγορούμενη προς απολογία για ακόμη δυο ανθρωποκτονίες.

Σε ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στην εισαγγελική πρόταση, λέγοντας τα εξής:

"Σήμερα, δημοσιοποιήθηκε στα ΜΜΕ η εισαγγελική πρόταση για τη μια ανθρωποκτονία εκ των τριών, για τις οποίες κατηγορείται η εντολέας μου κα Σωτηρία Πισπιρίγκου.

Όπως επί 5 σχεδόν δεκαετίες δηλώνω καθημερινά σε όσες υποθέσεις έχω την τιμή να με επιλέγουν ως δικηγόρο, όσον αφορά τις εισαγγελικές προτάσεις είτε προς Συμβούλια, είτε προς Δικαστήρια, θα δηλώσω και τώρα.

Η άσκηση μιας ποινικής διώξεως, η εισαγγελική πρόταση είτε σε Συμβούλια, είτε σε Δικαστήρια δεν είναι τίποτε άλλο παρά η υποκειμενική άποψη ενός η μίας Εισαγγελέως, όπου μόνο με πιθανολόγηση διατυπώνουν την προσωπική τους άποψη για την κατηγορία, η οποία πρέπει να αποδοθεί εις βάρος ενός ή περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών.

Σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύει είτε η ποινική δίωξη, είτε η εισαγγελική πρόταση την κρίση των Δικαστών που θα κρίνουν την υπόθεση.

Προσωπικά εμένα και την εντολέα μου μας ενδιαφέρει η κρίση των τακτικών Δικαστών και των Ενόρκων, οι οποίοι θα κρίνουν το εάν η κα Πισπιρίγκου διέπραξε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πρόταση ενός η μίας Εισαγγελέως εναντίον οιασδήποτε δικαστικής αρχής δεν διαφέρει σε τίποτα, όσο αφορά την τελική δικαστική κρίση, από την πρόταση ενός δικηγόρου.

Σέβομαι τους Εισαγγελείς και το έργο τους αλλά ούτε οι Εισαγγελείς, ούτε εμείς οι Δικηγόροι ψηφίζουμε για το ποια πρέπει να είναι η δίκαιη απόφαση, και η λειτουργηματική παρουσία μας αρχίζει και τελειώνει μόνο στο να βοηθήσουμε το Δικαστήριο ανάλογα με το κύρος και την επάρκειά μας, ώστε να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση."

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θάνατος Τριών Κοριτσιών, Πάτρα, Ρούλα Πισπιρίγκου
SHARE:

24Media Network