Θεσσαλονίκη: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης – Κλειστά τα σχολεία

Θεσσαλονίκη: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης – Κλειστά τα σχολεία
MotionTeam

Ήδη από τις πρωινές ώρες άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές με υψόμετρο.

Χιονόπτωση σημειώνεται εδώ και λίγη ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου ο υδράργυρος νωρίτερα έδειξε -1 βαθμό Κελσίου.

Πυκνό χιόνι πέφτει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και ήδη σε κάποιους δρόμους το έχει «στρώσει». Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης.

Ήδη από τις πρωινές ώρες άρχισε να χιονίζει περιφερειακά της Θεσσαλονίκης και σε περιοχές με υψόμετρο. Χιονοπτώσεις καταγράφηκαν -εξάλλου- στην Ημαθία, όπως στη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Κλειστά τα σχολεία

Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων στο δήμο Θεσσαλονίκης προχώρησε ο δήμος.

Όπως ανέφερε στο thestival.gr ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, λόγω της χιονόπτωσης ανεστάλη η λειτουργία των σχολείων. “Ζητάμε από τους διευθυντές να ενημερώσουν τους γονείς, προκειμένου να πάρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία”, σημείωσε ο ίδιος.

Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο.

Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κ. Μακεδονίας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Ο παγετός και η χιονόπτωση καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη την κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας και βάσει στοιχείων που γνωστοποιήθηκαν γύρω στις 9 το πρωί, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα στο οδικό δίκτυο της Ημαθίας και συγκεκριμένα από το 85o έως το 97o χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας – Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου και από το 21o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Βέροιας- Δασκίου.

Στον νομό Κιλκίς, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες από το 12o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Γουμένισσας- Λιβαδίων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Φανού- Σκρα, εντός των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Κιλκίς, στους επαρχιακούς δρόμους του πρώην Δήμου Πικρολίμνης και στην επαρχιακή οδό Μικροκάμπου – Ξηροχωρίου.

Στον νομό Πέλλας, με αντιολισθητικές αλυσίδες στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Έδεσσας και στο οδικό δίκτυο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας. Στον νομό Σερρών, απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 18o έως το 26o χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών – Λαϊλιά.

Στον νομό Χαλκιδικής, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από Παλαιόκαστρο έως Αρναία, στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδος, στη δασική οδό Πολυγύρου – Ταξιάρχη και σε όλο το μήκος του οδικού δικτύου του Αγίου Όρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα