Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ κατά της παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων

Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ (φωτό αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Διαμαρτυρία μελών φοιτητικών παρατάξεων, έξω από τον χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, σε ένδειξη αντίδρασης στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τον χώρο που συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που αντιδρούν στην παρουσία αστυνομικών δυνάμεων πέριξ ή μέσα στο campus του ΑΠΘ για την περιφρούρηση της ανεμπόδιστης εκτέλεσης των οικοδομικών εργασιών, οι οποίες συνεχίζονται στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στις σκάλες μεταξύ των ορόφων του Κτιρίου Διοίκησης φτάνοντας έως τον 7ο όροφο που βρίσκεται η αίθουσα της Συγκλήτου και περισσότερο από μία ώρα φώναζαν συνθήματα κατά της εφαρμογής των διατάξεων του νόμου 4777/2021 που αφορούν την εγκατάσταση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) στα ΑΕΙ. Αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή και κατέθεσε στη Σύγκλητο του ΑΠΘ τα αιτήματα των φοιτητικών παρατάξεων.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι οικοδομικές εργασίες στον ισόγειο χώρο του Τμήματος Βιολογίας, που αφορούν την αποκατάσταση των καταστροφών που είχαν προκαλέσει άγνωστοι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου της Βιβλιοθήκης, εκτιμάται πως θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK