Θεσσαλονίκη: Εγκρίθηκε η πεζοδρόμηση του κάτω τμήματος της Αγίας Σοφίας

Ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, ανήμερα 15αύγουστου
Ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, ανήμερα 15αύγουστου MOTIONTEAM

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε την ανάπλαση, ενώ σημειώθηκε αντιπαράθεση ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων, Ανδρέα Κουράκη.

Tο "πράσινο φως" για την ανάπλαση του άξονα Αχειροποιήτου - Αγίας Σοφίας και την πεζοδρόμηση του τμήματος από την Τσιμισκή έως τη λεωφόρο Νίκης, ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 2,8 εκατ. ευρώ, έδωσε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, ως συνέχεια του ήδη υπάρχοντος πεζόδρομου στην Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στο "κομμάτι" από την Τσιμισκή έως τη Μητροπόλεως θα οργανωθεί ένας εμπορικός πεζόδρομος (ως συνέχεια του ήδη υπάρχοντος από Μ.Κινγκ - Τσιμισκή) για την αποκλειστική χρήση πεζών, με χυτό δάπεδο, δενδροστοιχίες, φωτιστικά σώματα και καθιστικά, ενώ το δεύτερο τμήμα που θα οδηγεί στην παραλία διαμορφώνεται ως Πλατεία Μητροπόλεως.

Η ανάπλαση του άξονα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει στο τέλος του 2018, καθώς υπάρχει ήδη κυκλοφοριακή μελέτη για την πεζοδρόμηση, και μέρος του προϋπολογισμού θα καλυφθεί από το δάνειο που έλαβε ο κεντρικός δήμος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει με ανοιχτό δημόσιο διαγωνισμό.

ADVERTISING

Ωστόσο, αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και τον πρώην αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων και συνιδρυτή της διοικούσας παράταξης "Πρωτοβουλία", Ανδρέα Κουράκη, κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ανάπλαση της οδού Κάστρων, που θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του ΚΕΠΑ.

Ο πρώην αντιδήμαρχος κ.Κουράκης σχολίασε τη διαχείριση των έργων που γίνονται στην πόλη, μέσω χρηματοδότησης, από το Ιδρυμα Νιάρχος.

Ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε τον κ. Κουράκη ότι αντιδρά "είτε από αντιπολιτευτική διάθεση, είτε από παρωχημένο μυαλό", υποστηρίζοντας πως "το ΚΕΠΑ παραλαμβάνει το έργο και κάνει δωρεά στον δήμο", ενώ ο τέως αντιδήμαρχος ανταπάντησε πως "όταν κάναμε τα έργα την πρώτη τετραετία ήταν μια χαρά η αντίληψη μου".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θεσσαλονίκη
SHARE:

24Media Network