Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το άγριο bullying στη μαθήτρια Γυμνασίου

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το άγριο bullying στη μαθήτρια Γυμνασίου
Σχολείο στη Θεσσαλονίκη Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η ακραία υπόθεση bullying σε βάρος μαθήτριας σε σχολείο του Ευόσμου που είδε το φως της δημοσιότητας, αφού η επίθεση βιντεοσκοπήθηκε και κυκλοφόρησε στο TikTok.

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διενεργείται για την υπόθεση της 15χρονης μαθήτριας από τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, η οποία έπεσε θύμα άγριου bullying από συμμαθήτριές της, μετά από καταγγελία των γονιών της που ανέφεραν ότι η κόρη τους γίνεται συχνά στόχος επιθέσεων από συμμαθήτριές της.

Όπως αναφέρει το GRTimes, με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Δημήτρη Σμυρνή η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Παναγιώτα Γκίκα παρήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Ζητάει να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απειλής, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παράβασης καθήκοντος.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν οι γονείς και καθηγητές της ανήλικης, εκπρόσωποι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όσοι εμπλέκονται και μπορούν να καταθέσουν.

Όπως υποστηρίζει η μητέρα της μαθήτριας Γ’ Γυμνασίου, η κόρη της έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού δύο φορές και πέφτει διαρκώς θύμα bullying από συγκεκριμένους μαθητές του σχολείου. Μάλιστα, έχει καταγγείλει τα περιστατικά στη διεύθυνση του σχολείου χωρίς να ανταποκριθεί κάνεις

Όπως υποστηρίζει, το περιστατικό του ξυλοδαρμού τη δεύτερη φορά, έγινε πριν περίπου δέκα ημέρες και ανέβηκε σε κοινωνικά δίκτυα.

Μάλιστα φέρεται ότι έχει ενημερώσει το σχολείο αναφέροντας ότι το παιδί έχει υποστεί στο παρελθόν κάψιμο μαλλιών, λεκτική ανάρμοστη συμπεριφορά, εναπόθεση σκουπιδιών στην τσάντα της και συνεχείς απειλές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα