Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόσχημα εμπλοκή συγγενών τους σε τροχαίο

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με πρόσχημα εμπλοκή συγγενών τους σε τροχαίο
φωτογραφία αρχείου ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Στα ίχνη της 11μελούς σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους έφτασε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι 11 φερόμενοι ως δράστες διώκονται για εγκληματική οργάνωση και κακουργηματικές απάτες.

Εξιχνιάστηκαν δεκάδες περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες οι φερόμενοι ως δράστες με πρόσχημα την εμπλοκή συγγενών των ηλικιωμένων σε τροχαίο, τους αποσπούσαν χρήματα και τιμαλφή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το GRTimes, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ταυτοποίησαν τα στοιχεία και σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 11 ατόμων (9 αλλοδαπών και 2 ημεδαπών) για εγκληματική οργάνωση και κακουργηματικές απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης προσποιούμενοι είτε τους γιατρούς είτε τους αστυνομικούς πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές κλήσεις σε ηλικιωμένους, όπου με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, κατάφερναν να τους αιφνιδιάσουν, να κάμψουν τις όποιες αντιστάσεις τους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Διαπιστώθηκε ότι από τα μέσα Αυγούστου του 2019 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2020, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν συνολικά 18 περιστατικά, κατά τα οποία οι φερόμενοι ως δράστες απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 250.220 ευρώ και τιμαλφή συνολικής αξίας 14.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν 6 ακόμη φορές να αποσπάσουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 74.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτοί από τα υποψήφια θύματά τους.

Σημειώνεται ότι τέσσερα ηγετικά στελέχη, τα οποία πραγματοποιούσαν τις κλήσεις στους ηλικιωμένους και δύο ακόμη μέλη της οργάνωσης, τα οποία μετέβαιναν στις οικίες των παθόντων προκειμένου να παραλάβουν τα χρηματικά ποσά συνελήφθησαν για παρόμοια αδικήματα σε επιχείρηση των Αρχών της Βουλγαρίας το 2020, ενώ ένας 27χρονος και μέλος της σπείρας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη την 11-05-2021 από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα