Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος φέρεται να ήταν υπό την επήρεια χαπιών – Κακουργηματική δίωξη

Θεσσαλονίκη: Ο απόστρατος φέρεται να ήταν υπό την επήρεια χαπιών – Κακουργηματική δίωξη
MEGA

Μια λεπτομέρεια φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ήταν αυτή που απέτρεψε την τραγωδία στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης όταν 62χρονος απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας κλείστηκε στο αυτοκίνητο με τα δίδυμα παιδιά του.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το πρωτοφανές περιστατικό με τον απόστρατο της Αεροπορίας και τα παιδιά του που σημειώθηκε, το βράδυ της Κυριακής, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ο 62χρονος απόστρατος τη στιγμή που έφτασαν οι αστυνομικοί στο σημείο ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και φέρεται να είχε καταναλώσει αντιαρρυθμικά χάπια.

Αυτός φαίνεται πως ήταν και ο λόγος που δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει αναπτήρα λίγο αφότου άνοιξε τη φιάλη υγραερίου.

Οι δυο αστυνομικοί που έσπευσαν πρώτοι στο μέρος όπου βρισκόταν σταθμευμένο το όχημα του 62χρονου αντιλήφθηκαν άμεσα το τι συνέβαινε.

Χρησιμοποίησαν έναν κασμά και έσπασαν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να βγάλουν από το όχημα τα δίδυμα αδερφάκια και και τον 62χρονο πατέρα τους.

«Δεν ήταν σε θέση να ελέγξει τον εαυτό του. Ακόμη και μετά από ώρα δεν μπορούσε να συνέλθει. Αυτά τα χάπια που πήρε έριξαν τους παλμούς της καρδιάς του πολύ και δεν τον άφησαν να ανάψει τον αναπτήρα και να ανατινάξει το αυτοκίνητο» δήλωσε στο thestival.gr αστυνομικός που βρέθηκε στο Μελισσοχώρι την ώρα του συμβάντος.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα, ο δράστης είχε τσακωθεί με την 47χρονη εν διαστάσει σύζυγό του για το θέμα της επιμέλειας των παιδιών. Το Σαββατοκύριακο είχε εκείνος τα παιδιά, που είναι δίδυμα 2,5 ετών, αγοράκι και κοριτσάκι και θα τα επέστρεφε το βράδυ στο σπίτι της μητέρας τους, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

“Παγώσαμε, δεν ήταν εύκολη υπόθεση”

Ο Χρήστος Συμεωνίδης, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, μίλησε στο MEGA για το περιστατικό και για τις συνθήκες διάσωσης των παιδιών.

Ο κ. Συμεωνίδης είπε ότι δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί ζητήσαν ασυρματικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου και από το κέντρο επιχειρήσεων δόθηκε η αντίστοιχη άδεια.

«Παγώσαμε όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι» είπε χαρακτηριστικά.

Κατόπιν λίγο δευτερολέπτων της πρώτης ανησυχητικής διαβίβασης των αστυνομικών κατάφεραν τελικά να σπάσουν το τζάμι του αυτοκινήτου σώζοντας την ζωή και των τριών ανθρώπων.

Ο πατέρας έπαιρνε τα ανήλικα παιδιά μία φορά την εβδομάδα, την Κυριακή. Όταν πήγε η μητέρα να παραλάβει τα παιδιά ήρθε αντιμέτωπη με το συμβάν και άμεσα επικοινώνησε με την αστυνομία.






Στον ανακριτή ο 62χρονος

Στο μεταξύ, ο 62χρονος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Μετά το εξιτήριο που πήρε από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης που του απήγγειλε κατηγορίες για δύο κακουργήματα και τρία πλημμελήματα.

Πιο συγκεκριμένα, διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, σωματική βλάβη σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση, απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου και παράνομη οπλοφορία.

Ο κατηγορούμενος, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί και παραμένει υπό κράτηση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα