Θρίλερ με τον Πατριάρχη Μόσχας στην Κρήτη

Θρίλερ με τον Πατριάρχη Μόσχας στην Κρήτη

Έντονο εκκλησιαστικό και διπλωματικό παρασκήνιο. Πληροφορίες θέλουν τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο να μεταβαίνει στο νησί, παρά την αρχική του απόφαση για το αντίθετο

Έντονη είναι τις τελευταίες ώρες η φημολογία πως ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος αναμένεται να επισκεφτεί την Κυριακή την Κρήτη προκειμένου να παραστεί στο συλλείτουργο στον Άγιο Μηνά.

Το έντονο  εκκλησιαστικό και διπλωματικό παρασκήνιο ωστόσο οδηγεί σε διαφορετικά σενάρια. Το ενδεχόμενο της επίσκεψης του παραμένει ανοικτό ωστόσο γίνονται εικασίες πως  οι πληροφορίες μπορεί να αποτελούν τρικ ή να καταφθάσει αντιπροσωπεία αντί του ιδίου.

Ο ίδιος ωστόσο υπενθυμίζεται πως απέστειλε μήνυμα ενότητας στην Ορθόδοξη Οικογένεια λέγοντας πως οι θέσεις των Εκκλησιών είναι σεβαστές και πως ο καθένας λειτουργεί βάσει συνείδησης, με καλό σκοπό.

Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η συνάντηση με αφορμή την Αγία Σύνοδο στην Κρήτη θα είναι ένα βήμα για την άρση των διαφωνιών μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Πάντως, άφησε αιχμές υποστηρίζοντας τις θέσεις του και τους λόγους που απέχει από τη Σύνοδο.

Στο μεταξύ, κόσμος είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου πίσω από τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί στον Άγιο Τίτο, προκειμένου να παρακολουθήσει την άφιξη των Προκαθήμενων των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Η άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα του κόσμου, και μάλιστα ο ίδιος πήγε προς το μέρος των πιστών, οι οποίοι του φίλησαν τα χέρια. Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι συγκεντρωμένοι πιστοί και τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο Β΄, ο οποίος άλλωστε έχει γεννηθεί στην Αλικαρνασσό Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βαρθολομαίος: Η Σύνοδος θα διαδηλώσει την ενότητα των Ορθοδόξων

Θεία Λειτουργία της Πεντηκοστής και Συλλείτουργο των Προκαθήμενων

SHARE: