Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός 33χρονος πιλότος σε τροχαίο στην Κρήτη

Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία: Νεκρός 33χρονος πιλότος σε τροχαίο στην Κρήτη

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη το βράδυ της Πέμπτης στη Λεωφόρο Σούδας στα Χανιά. Στο σημείο έσπευσε άμεσα το ΕΚΑΒ ωστόσο δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς ο 33χρονος πιλότος ήταν νεκρός.



Στο πένθος βυθίστηκε η Πολεμική Αεροπορία με την είδηση του θανάτου 33χρονου πιλότου Μανώλη Γαρεφαλάκη από την Κρήτη σε τροχαίο, το βράδυ της Πέμπτης.

Ο 33χρονος υποσμηναγός και μέλος της ομάδας ΖΕΥΣ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Σούδας, στα Χανιά, όταν η μηχανή μεγάλου κυβισμού, με την οποία κινούταν, για άγνωστο ακόμη λόγο, εξετράπη της πορείας της, κατέληξε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προσέκρουσε σε φράχτη.

Επί τόπου έσπευσε το ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν αργά, καθώς ο άτυχος αναβάτης ήταν ήδη νεκρός. Όπως μετέδωσε το cretalive.gr, από τις αρχές εξετάζεται η εμπλοκή ενός ακόμα δίτροχου οχήματος στο τραγικό συμβάν.

Ποιος ήταν ο αδικοχαμένος πιλότος

Ο άτυχος υποσμηναγός Μανώλης Γαρεφαλακης είχε γεννηθεί το 1987 στο Ηράκλειο και καταγόταν από το Καστέλι. Ήταν πιλότος στην 343 Μοίρα της 115 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Το 2006 είχε εισαχθεί στη Σχολή Ικάρων και είχε αποφοιτήσει τον Ιούλιο του 2010.

Το 2012, είχε τοποθετηθεί στην 116 ΠΜ/336 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ, και στη συνέχεια το 2014 στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+.

Από το 2015 υπηρετούσε στην 343 Μοίρα. Είχε στο ενεργητικό του περισσότερες από 700 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 500 ήταν σε αεροσκάφη F-16.

Ο αδικοχαμένος πιλότος υπήρξε Αφηγητής της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ».


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα