Τι κάνει ένας σκύλος-οδηγός για τυφλούς, όταν ο Ελληνάρας κλείνει την ειδική ράμπα με το ΙΧ του

Τι κάνει ένας σκύλος-οδηγός για τυφλούς, όταν ο Ελληνάρας κλείνει την ειδική ράμπα με το ΙΧ του

Οδηγός αυτοκινήτου στάθμευσε το όχημά του μπροστά στη ράμπα ενός σούπερ μάρκετ. Τι συμβαίνει όταν ο σκύλος-οδηγός για τυφλούς αντιλαμβάνεται τι έχει γίνει (vid)

Την περιπέτεια μιας τυφλής γυναίκας με σκύλο-οδηγό στην προσπάθεια της να φύγει από το σούπερ μάρκετ, όπου είχε πάει για να κάνει τα ψώνια της, καταγράφει βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τη Lara Guide Dog School.

Η γυναίκα, με τις σακούλες ανά χείρας, ακολουθεί τον σκύλο, ο οποίος όμως κάποια στιγμή αναγκάζεται να σταματήσει, αφού στην ειδική ράμπα έχει φροντίσει να παρκάρει ένα αυτοκίνητο, φράζοντας τελείως το πέρασμα.

Ο εκπαιδευμένος σκύλος, αφού δεν μπορεί να πάει ευθεία, αρχίζει και κοιτάει προς άλλες κατευθύνσεις για το πιο ασφαλές πέρασμα. Επιλέγει να πάει στα δεξιά, ωστόσο βλέπει μια απότομη κλήση του πεζοδρομίου κι έπειτα, αποφασίζει να πάει αριστερά.

Και όλα αυτά γιατί κάποιος οδηγός αυτοκινήτου βαρέθηκε προφανώς να περπατήσει λίγα μέτρα παραπάνω...

Οι σκύλοι - οδηγοί τυφλών με την εντολή "σκάλα", επιλέγουν παντα τη ράμπα (εφόσον υπάρχει). Έξω από το σούπερ μάρκετ, υπάρχει ράμπα, η οποία όμως, ειναι κατελημένη από μια Mercedes. Ο σκύλος - οδηγός "Μέη" αφού επεξεργάζεται το γεγονός πως η ράμπα ειναι κλεισμένη, αποφασίζει να την επιλέξει παρ'όλα αυτά, ξέρωντας το επιπλέον βαρος της χειρίστριας της (τα ψώνια). Στο τέλος της ράμπας κι αφού δεν μπορεί να πάει ευθεία, πηγαίνει αρχικά δεξιά. Βλέπει μια απότομη κλήση του πεζοδρομίου κι έπειτα, αποφασίζει να πάει αριστερά. Οι σκυλοι - οδηγοί τυφλών, κοστίζουν χιλιάδες ευρώ για να εκπαιδευτούν κι ο ιδιοκτητης του πολυτελούς αυτοκινήτου θα μπορουσε με 5€ να το πάει στο πάρκινγκ. Βεβαια δεν ηθελε να περπατήσει μαλλον... Τα συμπεράσματα δικά σας.

Posted by Lara Guide Dog School on Tuesday, February 23, 2016
SHARE:

24Media Network