Την απέλυσαν γιατί έκοψε τυρί και σαλάμι στο ίδιο μηχάνημα

Την απέλυσαν γιατί έκοψε τυρί και σαλάμι στο ίδιο μηχάνημα
Σούπερ μάρκετ Eurokinissi

Κύμα αντιδράσεων ξέσπασε με αφορμή την απόλυση υπαλλήλου από γνωστή αλυσίδα σούπερ – μάρκετ της βόρειας Ελλάδας.

Σάλο έχει προκαλέσει η απόλυση εργαζόμενης σε σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, ύστερα από καταγγελία καταναλωτή, επειδή έκοψε κασέρι και σαλάμι σε φέτες από την ίδια μηχανή. Το περιστατικό έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες, όταν λίγο πριν το κλείσιμο του καταστήματος στις 8:55 το βράδυ, πελάτης ζήτησε από τη γυναίκα που δούλευε στο τμήμα αλλαντικών να του κόψει σε φέτες κασέρι και σαλάμι. Η υπάλληλος έκοψε στην ίδια μηχανή τα και δύο είδη, αφού λίγο πριν είχε καθαρίσει όλο τον εξοπλισμό του τμήματος της.

Ο πελάτης εξοργίστηκε και κατήγγειλε στην εργαζόμενη στα κεντρικά της εταιρείας, με αποτέλεσμα να απολυθεί. «Εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, είναι γελοίο, όχι απλώς απαράδεκτο. Εμείς δεν είχαμε καμία επίσημη ενημέρωση, το μάθαμε από αλλού. Η γυναίκα δεν ήρθε να καταγγείλει το περιστατικό», δηλώνει ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, Πέτρος Χασανίδης, μιλώντας στο e-evros.gr.

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι το Εργατικό Κέντρο ως συνδικαλιστικός φορέας υπεράσπισης των εργαζομένων βρίσκεται στη διάθεση της γυναίκας. «Είμαστε στη διάθεσή της, αλλά θα πρέπει πρώτα η ίδια να απευθυνθεί σε εμάς. Εμείς δεν μπορούμε να καταγγείλουμε την εργοδοσία αυτεπαγγέλτως, δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε δικαστές. Καθήκον μας είναι να προστατεύουμε τους εργαζόμενους», επισημαίνει ο Π.Χασανίδης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε στο παρελθόν λάβει βραβείο για το «καλύτερο εργασιακό περιβάλλον». «Φανταστείτε δηλαδή τι γίνεται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν λάβει βραβεία!», καταλήγει ο ίδιος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα