Το “δράμα” των χρυσαυγιτών για την αναστολή – Τον ηλικιωμένο πατέρα του “επιστράτευσε” ο Μπαρμπαρούσης

Το “δράμα” των χρυσαυγιτών για την αναστολή – Τον ηλικιωμένο πατέρα του “επιστράτευσε” ο Μπαρμπαρούσης
Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης εμφανίστηκε στο δικαστήριο μετά από 5,5 χρόνια, μαζί με τον πατέρα του για μάρτυρα υπεράσπισης Eurokinissi

Συνεχίζεται η προσπάθεια των συνηγόρων των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής για αναστολή των ποινών. Επανεμφανίστηκαν 5,5 χρόνια μετά τρεις πρώην βουλευτές.

Την υπέρμετρη βλάβη που θα υποστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους καθώς και το γεγονός ότι δεν αποτελούν ύποπτοι τέλεσης νέων εγκλημάτων ή φυγής, επιχείρησαν να επισημάνουν οι υπερασπιστές των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, ζητώντας να ανασταλεί η ποινή τους μέχρι το εφετείο και να μην οδηγηθούν στη φυλακή.

Με την πλειοψηφία των βουλευτών να παίρνει το λόγο αύριο για το επίμαχο ζήτημα, το δικαστήριο εξέτασε περίπου δέκα μάρτυρες, οι οποίοι θέλησαν να τονίσουν τα προτερήματα των καταδικασθέντων. Οι υπόλοιποι αναμένεται να τοποθετηθούν αύριο, Πέμπτη ενώ στη συνέχεια θα λάβει τον λόγο η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, για να προτείνει σχετικά.

Επανεμφανίστηκαν 5,5 χρόνια μετά

Για πρώτη φορά στα 5,5 χρονιά – πλην την ημέρα της απολογίας τους – έκαναν την εμφάνισης τους τρεις πρώην βουλευτές. Ο Παναγιώτης Ηλιοπουλος, που καταδικαστηκε σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωςη, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος καταδικασμένος σε δεκαετή καθειρξη για διευθυνση σε εγκληματική οργάνωση καθώς και ο Κων. Μπαρμπαρούσης με ποινή κάθειρξης 6 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κάθισαν στο εδώλιο.

Ο τελευταίος μάλιστα, έφερε τον υπερήλικο πατέρα του ο οποίο κατέθεσε μεταξύ άλλων: “Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Μένει μαζί μας σε ένα σπίτι. Ειναι παντρεμένος και χώρισε. Τα παιδιά τους όταν εκλεισαν τα σχολεία ερχόντουσαν. Εγώ είμαι τελειωμένος αν εκτίσει την ποινή του. Μέχρι το ‘17 δεν είχα πρόβλημα όρασης. Τώρα έχω και η γυναίκα μου έχει πρόβλημα υγείας”. Ωστόσο, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του, ο πρώην βουλευτής θέλησε να αποχωρήσει από την αίθουσα, μόνο για να λάβει το… καρφί της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη:

Μπαρμπαρουσης: Μπορώ να αποχωρήσω κι εγώ;

Πρόεδρος: Κοιτάξτε. Είστε κατηγορούμενος εδώ και 5,5 χρόνια και σας βλέπουμε σήμερα….

Ο υπερήλικας πατέρας του Μπαρμπαρούση καταθέτει στο δικαστήριο eurokinissi


Για την ανθρωποκτονία του Σαχ. Λουκμάν, οι συνήγοροι αναφέρθηκαν στους Λιακόπουλο και Στεργιόπουλο, σε βάρος των οποίων επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών για ένταξη. “Έχει λευκό ποινικό μητρώο … εκτός βεβαια από τη βασική πράξη της παρούσας υπόθεσης” επεσήμανε ο συνήγορος του Διον. Λιακόπουλου, αναφορικά με τη δολοφονία του Σ. Λουκμαν. Ο υπερασπιστής του ανέφερε ότι ένας νέος εγκλεισμός του καταδικασθέντα σε 6 χρόνια κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, “θα ανατρέψει κάθε προσπάθεια του επανέλθει στην κοινωνία“.

Αναφορικά με το συγκατηγορούμενό του Χρ. Στεργιοπουλο -επίσης καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Λουκμάν- η υπεράσπιση αναφέρθηκε στην υπέργηρη μητέρα του και έκανε λόγο για “υποδειγματική συμπεριφορά από την πλευρά του”. Σαν “περιπέτεια με τον Πακιστανό”, χαρακτήρισε την δολοφονία του Σαχζαρ Λουκμάν από τον εντολέα του Χρήστο Στεργιόπουλο, ο συνήγορος του προσθέτοντας: «Ποτέ άλλοτε στη ζωή του, πέρα από αυτό που ξέρετε, δεν είχε διαπράξει άλλο έγκλημα. Ήταν καλός μαθητής στο Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις, πέρασε στην πυροσβεστική αλλά δυστυχώς είχε τη γνωστή περιπέτεια με τον Πακιστανό. Το ΜΟΕ αναγνώρισε ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο και μειώθηκε η ποινή από τα ισόβια στα 20 χρόνια, εργαζόταν στη φυλακή, εξέτισε και αφέθηκε ελεύθερος».

Από την άλλη, η υπεράσπιση Ρουπακιά δεν ζήτησε την αναστολή της ποινής του καταδικασμένου σε ισόβια δεσμά. Για τον Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες στο δικαστήριο κατέθεσε η αρραβωνιαστικιά του. Εμφανώς ταραγμένη είπε ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι η ίδια έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιω. Καζαντζόγλου. Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας ζήτησε από το δικαστήριο να δώσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του.

Για την αστυνομικό Βενετία Πόπορη που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών και 4 μηνών, κατέθεσε ως μάρτυρας διερμηνέας του δικαστηρίων Πειραια. «Είναι καλή κοπέλα. Δεν έχω δει κανένα κακό» είπε.


Ως μάρτυρας κατέθεσε ο ανιψιός του πρώην βουλευτή Νικ. Κούζηλου ( ποινή κάθειρξης 7 ετών), ο οποίος υποστήριξε ότι “η οικογένειά του εξαρτάται από εκείνον. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του κοντά στην οικογένειά του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Ουδεμία σχέση έχει με το χώρο. Οι μόνες σχέσεις που έχει, είναι με το σπίτι του και τη δουλειά του γιατί από αυτόν εξαρτώνται δύο οικογένειες”.

O συνήγορος του Ηλ. Παναγιώταρου, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ανέφερε πως η οικογένειά του εντολέα του στηρίζονται αποκλειστικά σε εκείνον. Ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση.

Από την Κυριακή 18/10 στις 07:00 το πρωί και για 72 ώρες δείτε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο News 24/7 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ “Golden Dawn Girls” (Τα Κορίτσια της Χρυσής Αυγής)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα