Εκτός φυλακής για 48 ώρες ο Δ. Κουφοντίνας

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017. Για πρώτη φορά από το 2002, οπότε παραδόθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εκτός φυλακής καθώς το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο συμμετέχει και αντεισαγγελέας Εφετών, ενέκρινε τη 48ωρη άδειά του.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017. Για πρώτη φορά από το 2002, οπότε παραδόθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται εκτός φυλακής καθώς το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, στο οποίο συμμετέχει και αντεισαγγελέας Εφετών, ενέκρινε τη 48ωρη άδειά του. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Εκτός φυλακών μετά από 15 χρόνια βρέθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας-Για δίκαιη κρίση έκανε λόγο η συνήγορός του Γ. Κούρτοβικ-Τον υποδέχτηκαν ο γιος του Έκτορας και η σύζυγός του Αγγελική Σωτηροπούλου

Για πρώτη φορά από το 2002, όταν παραδόθηκε στις αρχές, ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε σήμερα το μεσημέρι εκτός φυλακών,  με τη σύζυγό του Αγγελική Σωτηροπούλου και τον γιο του Έκτορα να τον υποδέχονται.

Έξω από τις φυλακές του Κορυδαλλού ήταν συγκεντρωμένοι φίλοι του Κουφοντίνα, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με συνθήματα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρέθηκε ενώπιον του συμβουλίου προκειμένου να ακουστεί για την 48ωρη άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, που είναι οι μόνες που ζητεί ο νόμος.

Με άλλα λόγια, επικαλέστηκε τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση που ειναι ο δρόμος για την επανένταξη στην κοινωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ανέφερε: "Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επισης να επανασυστήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα".

Το αρμόδιο συμβούλιο επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της παρουσίας 2 φορές την ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου  διαμονής του.

Το ηγετικό στέλεχος της 17Ν έλαβε διήμερη άδεια ύστερα από συνεχείς αιτήσεις που έπεφταν στο κενό.

Να τονιστεί πως για πρώτη φορά ο εισαγγελικός λειτουργός που συμμετέχει στην αρμόδια επιτροπή, δέχθηκε με τη σειρά του το αίτημα Κουφοντίνα, όπως και τα άλλα δύο μέλη.

Πηγές από τις φυλακές Κορυδαλλού εξηγούν πως μία άδεια δεν σηματοδοτεί αθωωση ή καταδική του κρατούμενου, επισημαίνοντας πως δεν λαμβανεται σε σχεση με τα αδικήματα που έχει διαπράξει ο κρατούμενος αλλά με τη συμπεριφορά του στη φυλακή. Οπως ηδη έχει αναφέρει το news247, αρκεί ο κρατούμενος για ισόβια κάθειρξη να έχει συμπληρώσει 8 πραγματικά έτη έκτιση

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η δικηγόρος του Γ. Κούρτοβικ μίλησε για δίκαιη κρίση και δικαίωμα του κρατούμενου στην άδεια.

Σωφρωνιστικοί Υπάλληλοι: Ο Κουφοντίνας πληροί τα κριτήρια για άδειας

Ανακοίνωση για την άδεια που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας εξέδωσε η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, στην οποία αναφέρουν πως ο Δ. Κουφοντίνας θα είχε πάρει νωρίτερα την άδεια που δικαιούται, εάν δεν είχε προηγηθεί η παραβίαση της αδείας του Χριστόδουλου Ξηρού.

Το καλοκαίρι ως η εποχή του «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» παρήλθε.

Προσδοκούμε ότι θα παρέλθει και από την πολιτική ζωή του τόπου και θα σταματήσει επιτέλους η διαφωνία και οι αντιδικίες για τα αυτονόητα. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε μία άδεια την οποία δικαιούται και είναι βέβαιο ότι αν δεν είχε παραβιάσει την άδειά του ο Χριστόδουλος Ξηρός, θα την είχε πάρει πολύ νωρίτερα.

Αλήθεια, ποιο κριτήριο δεν τηρείται για την χορήγηση αυτής της άδειας, όταν το μόνο που είναι εν ισχύ τελικά από όλα όσα είχαν προβλεφθεί κατά την πρώτη ισχύ του θεσμού των αδειών, έχει παραμείνει μόνο ένα και συγκεκριμένα αυτό της «προσδοκίας για καλή χρήση της άδειας».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υποπέσει σε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα μέσα στην φυλακή, πληροί κατά τη γνώμη μας τα κριτήρια χορήγησης της άδειας και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Ακόμα και όταν διαπιστώνουμε ότι μπορεί να αγγίζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.

Dura lex, sed lex

Υ.Γ. : Δεν κάνουν οι καλοί νόμοι καλές κοινωνίες, οι καλές κοινωνίες κάνουν καλούς νόμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημήτρης Κουφοντίνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση από τον γιο του Δ. Κουφοντίνα στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αντιδράσεις για τη διήμερη άδεια του Δ. Κουφοντίνα

SHARE:

24Media Network