Το social media προφίλ 'πρόδωσε' ανήλικη που εξαφανίστηκε μεταξύ σπιτιού και σχολείου

Το social media προφίλ 'πρόδωσε' ανήλικη που εξαφανίστηκε μεταξύ σπιτιού και σχολείου

Πώς κατάφερε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διαλευκάνει υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης

Άμεσες και αποτελεσματικές ήταν οι ενέργειες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τη διαλεύκανση υπόθεσης εξαφάνισης ανήλικης και τον έγκαιρο εντοπισμό της.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε από Αστυνομικό Τμήμα στην Αττική, ότι ανήλικη ημεδαπή, όπως καταγγέλθηκε από τους οικείους της, απομακρύνθηκε από την οικία της για να μεταβεί στο σχολείο της, πλην όμως ουδέποτε εμφανίστηκε στο σχολείο και έκτοτε αγνοούνταν.

ADVERTISING

Λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης και του στοιχείου της ανηλικότητας του ατόμου, άμεσα, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και λοιπών ψηφιακών δεδομένων που χρησιμοποιούσε η ανήλικη, με σκοπό τον εντοπισμό της.

Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών και την εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγαν Αξιωματικοί της Υπηρεσίας, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε σημείο διασύνδεσης σε προφίλ που χρησιμοποιούσε η ίδια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να εξακριβωθεί γεωγραφικά η θέση της.

Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος της συγκεκριμένης περιοχής, η υπόθεση είχε αίσια κατάληξη με τον εντοπισμό της ανήλικης, η οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία της.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες, που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

SHARE:

24Media Network