Το ΣτΕ έδωσε άσυλο στους 8 Τούρκους αξιωματικούς

Το ΣτΕ έδωσε άσυλο στους 8 Τούρκους αξιωματικούς
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) eurokinissi

Μόλις δημοσιοποιηθεί η απόφαση ο Suleyman Ozkaynakcim πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα. Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους

Ναι στο άσυλο στο πρόσωπο του πρώτου Τούρκου αξιωματικού, η υπόθεση του οποίου έφτασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, είπε το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο σε διάσκεψη του.

Μόλις δημοσιοποιηθεί η απόφαση ο Suleyman Ozkaynakcim πρέπει να αφεθεί ελεύθερος και να του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να είναι ελεύθερος να ταξιδέψει σε χώρα της επιλογής του, εάν δεν επιθυμεί να παραμείνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ολομέλεια του ΣτΕ απέρριψε με ισχυρή πλειοψηφία το αίτημα του υπουργειου Μεταναστευτικής Πολιτικης.  με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων , που πρώτη είπε ναι στη χορήγηση ασυλου.

Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς, των οποίων τα αιτήματα εκκρεμούν.

Η απόφαση αναμένεται να καθαρογραφεί σε λίγες ήμερες ενώ, μέχρι τότε,  ο συγκεκριμένος Τούρκος αξιωματικός είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα