Το τραμ πάει Πειραιά: Κονδύλι ύψους 34 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν

ΤΡΑΜ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΤΡΑΜ (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Πράσινο φως σε κονδύλι ύψους 34 εκατ. ευρώ για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά από την Κομισιόν

Την χορήγηση 34 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης για την επέκταση του τραμ στον Πειραιά ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την επέκταση του δικτύου από το Νέο Φάληρο προς τον Πειραιά συνολικής διαδρομής 5,35 χλμ με 13 στάσεις, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργηθούν 169 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Η υλοποίηση του έργου άρχισε τον Ιανουάριο του 2013 και θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2015.

Σχολιάζοντας την απόφαση, ο αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική επίτροπος Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι το έργο αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς οι πόροι των περιφερειακών ταμείων, μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στον δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης

Το έργο θα συμβάλει στη βελτίωση της μεταφοράς των πολιτών και των επισκεπτών στη πόλη του Πειραιά σε βιώσιμες και φιλικές προς το περιβάλλον συνθήκες, ώστε να καταστεί η ευρύτερη περιοχή ακόμη πιο ελκυστική στους επενδυτές, κατέληξε ο κοινοτικός επίτροπος.

Σημειώνεται ότι ήδη από τον Φεβρουάριο έχουν γίνει αρκετές μονοδρομήσεις αλλάζοντας σημαντικά τον κυκλοφοριακό χάρτη του Πειραιά καθώς πέρα από το τραμ στο πρώτο λιμάνι της χώρας αναμένεται να φτάσει και το μετρό το 2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
SHARE:

24Media Network