Το ξέσπασμα του πατέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού στο μακελειό του Ρέντη

Το ξέσπασμα του πατέρα του αδικοχαμένου αστυνομικού στο μακελειό του Ρέντη

Συγκλονίζουν τα λόγια του πατέρα του 22χρονου αστυνομικού που έχασε τη ζωή του στο μακελειό του Ρέντη. Η αποφυλάκιση του δράστη, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Κατηγορεί το κράτος για λήθη

''Η απελευθέρωση του εγκληματία που σκότωσε το γιο μου ήταν για την οικογένειά μου μαχαιριά στην καρδιά. Έκλεισε μία πληγή που δε θα κλείσει ποτέ. Το κράτος ξέχασε τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν όλη την Ελλάδα να κλάψει. Πέρασαν δύο χρόνια από τότε. Εμείς θρηνούμε, αυτοί λησμονούν''.

Τα συγκλονιστικά αυτά λόγια βγαίνουν με δυσκολία από το στόμα του Χρήστου Σκυλογιάννη, πατέρα του 22χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που έπεσε νεκρός μαζί με το συνάδελφό του Γιάννη Ευαγγελινό από τα άνανδρα πυρά των κακοποιών που καταδίωκαν στου Ρέντη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ελεύθερο Τύπο, ο κ. Σκυλογιάννης απευθυνόμενος προς τους δολοφόνους του παιδιού του λέει: ''Θέλω να τους ρωτήσω αν εγώ σκότωνα το παιδί τους, τι θα έκαναν; Ας μου πουν. Η απάντηση μάλλον είναι πως θα με έσφαζαν''.

Η μόνη ηθική δικαίωση για την οικογένειά του θα ήταν να οδηγηθούν οι δολοφόνοι στη φυλακή και να μην βγουν ποτέ. ''Τουλάχιστον να ξέρουμε ότι βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα. Αν και αυτό που αξίζει σε τέτοιους ανθρώπους είναι η ηλεκτρική καρέκλα. Δε θα τους συγχωρήσω ποτέ για το κακό που μας έκαναν'' δηλώνει.

''Το κράτος μας ξέχασε''

Τη συγγνώμη που ζήτησε από τις οικογένειες των θυμάτων ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Καραγκούνης, για το τραγικό λάθος της απελευθέρωσης του ενός από τους 4 κατηγορουμένους, ο κ. Σκυλογιάννης δε την αποδέχεται και δηλώνει χαρακτηριστικά:

''Πώς να δεχτώ μία συγγνώμη όταν μετά από δύο χρόνια η δίκη των δολοφόνων δεν έχει γίνει και ένας από τους τέσσερις κυκλοφορεί ελεύθερος; Τι έκαναν στην πράξη για εμάς όλο αυτό τον καιρό; Μας ξέχασαν. Μας έδωσαν μία αποζημίωση και μας άφησαν''.

Σε αντίθεση με το κράτος, οι απλοί αστυνομικοί στέκονται στο πλευρό της οικογένειας, που πασχίζει να μεγαλώσει τα υπόλοιπα τέσσερα μικρότερα παιδιά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Ανέβηκε η αδρεναλίνη μου, μόλις είδα τον δολοφόνο"

Ελεύθερος κατά λάθος ένας εκ των φονιάδων στο μακελειό του Ρέντη

Αυτός είναι ο τέταρτος φονιάς του Ρέντη

SHARE: