Το Υπ. Δικαιοσύνης "αδειάζει" την ΕΛΑΣ: Ήξεραν για την άδεια του Χρ. Ξηρού μια εβδομάδα πριν τη λάβει

Το Υπ. Δικαιοσύνης "αδειάζει" την ΕΛΑΣ: Ήξεραν για την άδεια του Χρ. Ξηρού μια εβδομάδα πριν τη λάβει

Η ΕΛΑΣ ήταν ενήμερη για την άδεια του Χρ. Ξηρού μια εβδομάδα πριν τη λάβει, αναφέρουν πηγές του υπ. Δικαιοσύνης

Η ΕΛΑΣ ήταν ενήμερη για τη χορήγηση της 9ημερης άδειας στον Χριστόδουλο Ξηρό, υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη είχε ενημερώσει εγγράφως από τις 24.12.2013 τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Κορυδαλλού και τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Βίας, ότι το μέλος της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός πρόκειται να λάβει 9ήμερη άδεια την 1η Ιανουαρίου 2014 για να μεταβεί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Την ίδια ημέρα που ο Ξηρός έλαβε την άδεια, δηλαδή την 1η Ιανουαρίου 2014, η κ. Στέφη απέστειλε νέο έγγραφο για τη χορήγηση της άδειας στον Ξηρό, προς 1) τον υπαρχηγό της ΕΛΑΣ, 2) τη ΓΑΔΑ, 3) τη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας - ΥΔΕΖΙ (Εγκλημάτων Ζωής και Ιδιοκτησίας), 4) τον διοικητή ΑΤ Κορυδαλλού και 5) τον διοικητή ΑΤ Καλλικράτειας.

Με το δεύτερο αυτό έγγραφο η διευθύντρια των φυλακών ενημέρωνε εκ νέου ότι ο κρατούμενος Χριστόδουλος Ξηρός έλαβε άδεια με προορισμό την Καλλικράτεια και επιστροφή την 9η Ιανουαρίου 2014.

Η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού κινήθηκε στο πλαίσιο των εντολών που είχε λάβει με το από 11.6.2013 έγγραφο τής ΕΛΑΣ. Με το έγγραφο αυτό, η ΕΛΑΣ ζητούσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ενημερώσει τα καταστήματα κράτησης ότι όταν λαμβάνουν άδεια κρατούμενοι πρέπει να ενημερώνονται οι αστυνομικές διευθύνσεις και τα Αστυνομικά Τμήματα του τόπου όπου μεταβαίνουν για άδεια οι κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι ενέργειες αυτές της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού καταδεικνύουν ότι είχε ενημερωθεί εγκαίρως η ΕΛΑΣ για την άδεια που θα ελάμβανε ο Χριστόδουλος Ξηρός και ότι δεν αγνοήθηκε καμία προειδοποίηση προς την ΕΛΑΣ σχετικά με τις άδειες κρατουμένων.

Σκοπός της ενημέρωσης αυτής που ζητάει η Ελληνική Αστυνομία είναι για να υπάρχει επιτήρηση των ατόμων που λαμβάνουν άδειες από τις φυλακές, καταλήγουν οι πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

(Πηγή: ΑΜΠΕ)

SHARE:

24Media Network