Το Υπουργείο Προ.Πο. για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη

Το Υπουργείο Προ.Πο. για τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ την Τετάρτη

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που απαντούν σε δημοσιεύματα που αφήνουν υπονοούμενα, αναφέρουν ότι τα κατασχεθέντα κοντάρια βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντων και μία μολότοφ από την ομάδα που συμμετείχε στα επεισόδια

Μετά τον γύρο του διαδικτύου που έχει κάνει σχετικό βίντεο στο οποίο καταγράφεται η προσαγωγή δύο νεαρών από αστυνομικούς της «Ομάδας ΔΡΑΣΗ» στα χθεσινά επεισόδια έξω από την ΑΣΟΕΕ και αστυνομικούς της Υπηρεσίας αυτής να τοποθετούν σε σακίδια μία εμπρηστική-εκρηκτική βόμβα μολότοφ με προσαρμοσμένη πάνω της κροτίδα και κοντάρια, πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνουν τις δικές τους απαντήσεις.

Σύμφωνα με αυτούς, η στιγμή της προσαγωγής και μετέπειτα σύλληψης των νεαρών που καταγράφεται έγινε για συμμετοχή τους στις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών με πέτρες και άλλα αντικείμενα έξω από την ΑΣΟΕΕ, κατά το πέρας της αντιφασιστικής αντισυγκέντρωσης και πορείας που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην Πλατεία Βικτωρίας. Όταν μέσω της οδού Χέυδεν έφτασαν οι συγκεντρωμένοι στην οδό Πατησίων, έξω από την ΑΣΟΕΕ, ομάδα 100 ατόμων πέταξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Από την «Ομάδα ΔΡΑΣΗ» πραγματοποιήθηκαν συνολικά 3 συλλήψεις.

Στην κατοχή δύο συλληφθέντων βρέθηκαν κοντάρια που κατασχέθηκαν και πεταμένη στον δρόμο μία εμπρηστική-εκρηκτική βόμβα μολότοφ με προσαρμοσμένη πάνω της κροτίδα η οποία δεν αποδίδεται σε συγκεκριμένο συλληφθέντα, αλλά στην ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια.

Κατασχέθηκαν για να μεταφερθούν σε Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λήψη αποτυπωμάτων και για να συμπεριληφθούν στην σχετική δικογραφία και τοποθετήθηκαν από τους αστυνομικούς σε σακίδια δικά τους και όχι των συλληφθέντων.

Από το Υπουργείο οι ίδιες πηγές εκφράζουν την ανησυχία τους που αναγκάζονται σχεδόν καθημερινά πλέον όχι μόνο να βλέπουν μία κλιμακούμενη βία από αντιεξουσιαστές αλλά και το ότι καλούνται σε επίσης καθημερινό επίπεδο να δίνουν απαντήσεις σε ισχυρισμούς και προβληματίζονται ως προς το αν κάποιοι επιθυμούν να προκαλέσουν εσωτερικά προβλήματα από το πουθενά, ειδικά σε μία χρονική στιγμή που η χώρα πιέζεται φοβερά από ζητήματα εθνικής ασφάλειας από παράγοντες εκτός συνόρων.

Για τα περιστατικά εκδόθηκε και επίσημη ανακοίνωση από την ΓΑΔΑ που αναφέρει τα εξής:

«Μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα 100 περίπου ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη.

Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα.

Επιπλέον έρριψαν κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Ε.Μ.), αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φυτιλιού της κροτίδας. Ο μηχανισμός κατασχέθηκε και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. (φωτογραφία 1)

Για τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών συνελήφθησαν 3 ημεδαποί, 27, 28 και 30 ετών, οι οποίοι συμμετείχαν στην προαναφερόμενη ομάδα.

Επιπλέον:

  • ο 28χρονος συλληφθείς προκειμένου να αποτρέψει τη σύλληψή του, χτυπούσε τους αστυνομικούς με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε, (φωτογραφία 2),
  • ο 30χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς που είχαν ακινητοποιήσει τον προαναφερόμενο 28χρονο συλληφθέντα, με σκοπό να αποτρέψει τη σύλληψη χτυπώντας τους με ξύλινο κοντάρι που κρατούσε, το οποίο και κατασχέθηκε. (φωτογραφία 2), ενώ
  • ο 27χρονος είχε συλληφθεί πρόσφατα (04-07-2020) και πάλι για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα