Τον Ιανουάριο η δίκη της Μαρφίν. Απουσίαζαν πάνω από 10 μάρτυρες

Τον Ιανουάριο η δίκη της Μαρφίν. Απουσίαζαν πάνω από 10 μάρτυρες
EUROKINISSI

Το δικαστήριο διέταξε τη βίαιη προσαγωγή ουσιωδών μαρτύρων που δεν εμφανίστηκαν κατά την πρώτη ημέρα συνεδρίασης. Ποιοι κάθονται στο εδώλιο των κατηγορουμένων

Τη βίαιη προσαγωγή δέκα και πλέον μαρτύρων διέταξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενώπιον του οποίου ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της Μαρφίν, όταν το Μάιο του 2010 κατά τη διάρκεια πανελλαδικής πορείας, το υποκατάστημα της τράπεζας στην οδό Σταδίου δέχθηκε επίθεση, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις υπάλληλοι, εκ των οποίων η έγκυος Αγγελική Παπαθανασίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σήμερα όμως αρκετοί από τους μάρτυρες δεν ήταν παρόντες. Το δικαστήριο έκρινε πως η κατάθεσή τους είναι ουσιώδης για την υπόθεση και διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του.

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Ιανουαρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται για την επίθεση στο τραπεζικό κατάστημα και στο βιβλιοπωλείο Ιανός, δύο άτομα. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η αρχική ομάδα περίπου 12 νεαρών ατόμων, που έφεραν ξύλα, ρόπαλα, βαριοπούλες και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διαχωρίστηκε σε δύο υποομάδες, η μία από τις οποίες κατευθύνθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και η άλλη στο υποκατάστημα της Marfin.

Κατηγορούμενοι είναι ο Θ. Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, στους οποίους αποδίδονται κατά περίσταση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της έκρηξης, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και οι δύο κατηγορούμενοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα). Ο εκ των συνηγόρων Δημήτρης Κατσαρή υποστηρίζει πάντως, πως η εμπλοκή του εντολέα του Θ. Σίψα είναι αποτέλεσμα "ενός άθλιου επικοινωνιακού παιχνιδιού πάνω στους τάφους τριών νεκρών ανθρώπων".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Marfin σε υπαλλήλους: "Γιατί δεν φύγατε μόνοι σας να γλυτώσετε"

SHARE:

24Media Network