Τον Ιούνιο στο εδώλιο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Τον Ιούνιο στο εδώλιο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αναβλήθηκε για τον Ιούνιο η δίκη για τη διαχείριση των οικονομικών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ το διάστημα 2008-2010

Για τις 17 Ιουνίου, λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, αναβλήθηκε η δίκη για τα έργα και τις ημέρες της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, η οποία είχε προσδιοριστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 59 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ και νυν μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, ο πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, αλλά καο οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν, είναι απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και απάτη σε βάρος της ΔΕΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από το συνδικαλιστικό όργανο - ενώ οι κατηγορούμενοι ασκούσαν τα καθήκοντα τους- εκδόθηκαν τιμολόγια, που ξεπερνούν το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ για τη χρονική περίοδο 2008 έως 2010. Παράλληλα, κατά την κατηγορία υπήρξε δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ, για το οποίο δεν δόθηκαν ποτέ σοβαρές εγγυήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
SHARE: