Τοσίτσειο: Στο Αλλοδαπών πάνω από 200 μετανάστες από την κατάληψη – Ανάμεσά τους γυναικόπαιδα

Τοσίτσειο: Στο Αλλοδαπών πάνω από 200 μετανάστες από την κατάληψη – Ανάμεσά τους γυναικόπαιδα
Επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτήρια υπό κατάληψη στην συμβολή των οδών Αχαρνών, Σουρμελή και Μάγερ την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019. Στις καταλήψεις διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η αστυνομική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί συνεχίζεται και ήδη παραπάνω από 200 μετανάστες, ανάμεσά τους οικογένειες με παιδιά, έχουν αποχωρήσει και μεταφέρονται στο Αλλοδαπών για ταυτοποίηση.

Συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση που εξελίσσεται από νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση δύο κτιρίων στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και στην οδό Αχαρνών 22, (απέναντι το ένα από το άλλο), τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016. Μάλιστα, ειδικά το πρώτο είναι ιστορικής σημασίας κτίριο, καθώς πρόκειται για το εμβληματικό νεοκλασσικό, το παλιό “Τοσίτσειο Εκπαιδευτήριο” αρχιτεκτονικών σχεδίων του Τσίλλερ.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται με την παρουσία εισαγγελικών λειτουργών και ήδη περισσότεροι από 200 παράτυποι μετανάστες έχουν αποχωρήσει και μεταφέρονται στην Διεύθυνση Αλλοδαπών για ταυτοποίηση και για να διαπιστωθεί το καθεστώς παραμονής τους στη χώρα. Όσοι διαπιστωθούν να μην ανήκουν σε κανένα καθεστώς παραμονής και να μην έχουν καταγραφεί θα συλληφθούν και όσοι είναι τυχόν καταγεγραμμένοι θα οδηγηθούν σε δομές φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι στις συγκεκριμένες καταλήψεις και στα τρία χρόνια που τελούσαν αυτά τα κτίρια υπό κατάληψη, έχουν σημειωθεί πολλές φορές ακόμα και πρόσφατα, σκληρές συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών και συμμοριών αλλοδαπών που λυμαίνονται την περιοχή, ενώ κάποιες από αυτές κατέληξαν μάλιστα αιματηρές.

Μετά την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης αναμένεται επίσημη ενημέρωση, ενώ με την ολοκλήρωση των εκκενώσεων εισέρχονται στους χώρους συνεργεία του Δήμου για καθαρισμό των κτιρίων και την σφράγισή τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα