Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Νεκρό βρέφος τριών μηνών από επίθεση Ροτβάιλερ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Νεκρό βρέφος τριών μηνών από επίθεση Ροτβάιλερ
Το σπίτι όπου σκυλί επιτέθηκε και σκότωσε κοριτσάκι 3 μηνών στα Γλυκά Νερά το πρωΐ της Πέμπτης 12 Σεπτεμβρίου 2019. Η μητέρα του βρέφους το μετέφερε στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με πολλαπλά τραύματα από την επίθεση του σκύλου. Το βρέφος, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ύστερα από λίγη ώρα εξέπνευσε. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Νεκρό μετέφερε στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μία μάνα το μόλις τριών μηνών κοριτσάκι της, το οποίο δέχτηκε θανατηφόρα δαγκώματα από τον σκύλο της οικογένειας.

Μία απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί στο σπίτι μίας οικογένειας στα Γλυκά Νερά.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο σκύλος της οικογένειας, ράτσας ροτβαίλερ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επιτέθηκε στο μωράκι της οικογένειας και του προκάλεσε εκτεταμένα τραύματα.

Η μητέρα μετέφερε το μόλις τριών μηνών κοριτσάκι της στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, όμως δυστυχώς το μωράκι ήταν ήδη νεκρό. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αστυνομίας για το περιστατικό.

Μάλιστα, μεταβαίνει και ψυχολόγος της αστυνομίας για συμπαράσταση στους γονείς.

Το περιστατικό του 2016

Αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί το Πάσχα του 2016 στην περιοχή Λευκάδια Κοζάνης. Τότε δυο σκυλιά έριξαν την περίφραξη του χώρου και επιτέθηκαν σε ένα 5χρονο αγοράκι, προκαλώντας του πολύ σοβαρά τραύματα. Με την μεταφορά του  στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Δείτε τι είχε πει στο News 24/7 ο Πρόεδρος Ομίλου Ροτβάιλερ Ελλάδος κ. Ηλίας Κανέλλος

Ειδικότερα, αναλύοντας τα γεγονότα και τις μαρτυρίες από το δυσάρεστο περιστατικό, επισημαίνει τα “εγκληματικά” λάθη και τις τεράστιες παραλείψεις από την πλευρά του ιδιοκτήτη, που οδήγησαν σ’ αυτή τη συμπεριφορά των σκύλων με αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν.

“Τα σκυλιά όπως φαίνεται από τα γεγονότα είχαν παντελή έλλειψη επικοινωνίας και δε γνώριζαν ούτε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να γνωρίζει κάθε σκύλος ανεξάρτητα από τη ράτσα του. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως τα σκυλιά ήταν μόνιμα κλεισμένα σε κλουβί, χωρίς καμία κοινωνικοποίηση και επαφή με τον άνθρωπο”, τονίζει ο κ. Κανέλλος, ρίχνοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον ιδιοκτήτη. “Ο συγκεκριμένος κύριος είχε στο χώρο του σύμφωνα με όσα διαβάζουμε συνολικά 8 σκύλους. Πρόκειται για ανευθυνότητα διότι είναι αδύνατο κανείς να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά έναν τέτοιο αριθμό στον ίδιο χώρο”, συμπληρώνει.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε, ώστε να μη φτάνουμε σ’ αυτό το σημείο; Η απάντηση σύμφωνα με τον κ. Κανέλλο βρίσκεται στην εκπαίδευση την οποία πρέπει εξίσου να αποκτούν σκύλος και ιδιοκτήτης, ώστε να αναπτύσσεται μεταξύ τους μια σχέση αλληλεπίδρασης και αμφίδρομης επικοινωνίας.

Όπως υπογραμμίζει, με αφορμή αυτό το γεγονός θα πρέπει να αλλάξει η στάση των επίσημων φορέων και να θεσπιστούν κανόνες, ώστε το τραγικό συμβάν της Κοζάνης να είναι και το τελευταίο. “Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους όλοι μας ότι το σκυλί πρέπει να μαθαίνει κάποιους κανόνες επικοινωνίας. Σκύλος και ιδιοκτήτης  μέσα από την σωστή εκπαίδευση μπορούν να αναπτύξουν την κατάλληλη συμβίωση, κάτι που προφανώς στην περίπτωση αυτή δεν υπήρχε. Ας κινητοποιηθούν επιτέλους και επίσημοι οι φορείς, ώστε να θεσπιστούν κανόνες υπεύθυνης εκτροφής, εκπαίδευσης και κυρίως ιδιοκτησίας του σκύλου”,επισημαίνει ακόμη ο κ. Κανέλλος.

Ακόμη υπερασπίζεται τη φυλή των ροτβάιλερ και τάσσεται απέναντι σε όσους υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα σκυλιά δεν είναι κατάλληλα για κατοικίδια. “Σε καμία περίπτωση η ράτσα των ζώων δεν παίζει ρόλο σε ό,τι συνέβη”, λέει κατηγορηματικά και συμπληρώνει “είναι εσφαλμένη η αντίληψη για τα ροτβάιλερ. Πρόκειται για το πιο ανθρωποκεντρικό σκυλί”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα