Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πέθανε το βρέφος που άρπαξε το Ροντβάιλερ

Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις πέθανε το βρέφος που άρπαξε το Ροντβάιλερ
Σκυλί επιτέθηκε και σκότωσε κοριτσάκι 3 μηνών στα Γλυκά Νερά Eurokinissi

Οι λεπτομέρειες στην έκθεση του ιατροδικαστή, καταδεικνύουν την μανία με την οποία το σκυλί άρπαξε και χτύπησε το παιδί. Σε σοκ η μητέρα έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα, περιγράφοντας τη στιγμή της μοιραίας επίθεσης.

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες στην έκθεση του ιατροδικαστή για το βρέφος που κατασπάραξε το ροτβάιλερ στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, στην έκθεση συμπεραίνεται ότι αιτία θανάτου του μωρού ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οι οποίες προκλήθηκαν όπως φαίνεται από τα χτυπήματα που δέχθηκε το βρέφος όταν ο σκύλος το άρπαξε και άρχισε να το χτυπά στον τοίχο και στα γύρω έπιπλα.

Η ιατροδικαστική έκθεση εστάλη στη Διεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προκειμένου να ενταχθεί στη δικογραφία.

Σε κατάσταση σοκ κατέθεσε η μητέρα

Η μητέρα του βρέφους βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και έδωσε κατάθεση στον εισαγγελέα λέγοντας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού πως «ο σύζυγός μου ήταν στην εργασία του. Εγώ ήμουν στο μπάνιο και καθάριζα. Το μωρό το είχα αφήσει στο σαλόνι ενώ το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι. Ξαφνικά ο σκύλος αγρίεψε τόσο πολύ που έσκισε τη σίτα της μπαλκονόπορτας και μπήκε στο σπίτι. Άρπαξε κατευθείαν το μωρό και άρχισε να το χτυπάει σε τοίχους και έπιπλα».

Την ώρα της τραγωδίας στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου της οδού Κυκλάδων βρισκόταν μόνο η μητέρα μαζί με με το δύο μηνών κοριτσάκι της και τον Βερόν, τον σκύλο ράτσας ροτβάιλερ της οικογένειας.

Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της, όλα αγόρια, τα είχε πάρει νωρίτερα ο πατέρας τους στο σχολείο.

Με δύναμη ψυχής, η μητέρα κατάφερε να βγάλει το βρέφος από τα δόντια του σκύλου το βρέφος και, ως νοσηλεύτρια, προσπάθησε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Χωρίς να χάσει χρόνο μπήκε στο αυτοκίνητο και μετέφερε στο Παίδων Πεντέλης το μωράκι της, ελπίζοντας σε ένα θαύμα.

Το προσωπικό κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρει στη ζωή. Το βρέφος, όμως, ήταν ήδη νεκρό. Επί μισή ώρα οι γιατροί έκαναν ανανήψεις στο μωράκι, αλλά δεν αντιδρούσε.

Η περιγραφή από τον μοναδικό άνθρωπο που είδε τη μητέρα με το μωρό λίγα μόλις λεπτά μετά το περιστατικό συγκλονίζει:

“Κατεβαίνει με το μωρό στο χέρι, τρέχοντας στο αυτοκίνητο, βάζει μπροστά και εξαφανίστηκε.”

Που βρίσκεται το σκυλί

Το σκυλί, ο Βύρωνας όπως είναι το όνομά του, φιλοξενείται πλέον και κατόπιν σχετικής εντολής εισαγγελέα στο Φιλοζωικό Κέντρο του Κορωπίου.

Ως προς το μέλλον του ζώου θα αποφασίσει αρμόδιος εισαγγελέας. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Τότε θα αποφασιστεί αν το ροτβάιλερ θα θανατωθεί ή θα επιστρέψει στην οικογένεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα