Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Το χιονοδρομικό ήταν κλειστό – Για διακοπές στην Ελλάδα ο άτυχος 32χρονος

Τραγωδία στη Βασιλίτσα: Το χιονοδρομικό ήταν κλειστό – Για διακοπές στην Ελλάδα ο άτυχος 32χρονος

Ποιος ήταν ο άτυχος νέος που έχασε τη ζωή του εκτός πίστας του χιονοδρομικού της Βασιλίτσας - Δεν έφερε τραύματα στο σώμα

Ο άτυχος σκιέρ παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση με παρέα πέντε φίλους του snowborders, σε σημείο όπου είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr & greveniotis.gr, το χιονοδρομικό ήταν κλειστό και η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard, εκτός πίστας του χιονοδρoμικoύ, σε μέρος όπου το χιόνι ήταν “απάτητο”.

O νεαρός άνδρας χτύπησε σε δέντρο, παρασυρόμενος από τη χιονοστιβάδα, και ανασύρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του από το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο ήταν κλειστό.

Καθώς δεν έφερε τραύματα στο κεφάλι ή στο σώμα, εικάζεται πως έχασε τη ζωή του από ασφυξία λόγω του πυκνού χιονιού που τον καταπλάκωσε.

Ο άτυχος άνδρας που έχασε τη ζωή του, ήταν ο 32χρονος Απόλλωνας Ψαρουδάκης, γιος του αγγειοχειρουργού Αντώνη Ψαρουδάκη.

Ήταν μόνιμος κάτοικος Λουξεμβούργου. Σπούδασε μηχανικός επίγειων συστημάτων στο Πανεπιστήμιο του Σάρρεϋ στην Αγγλία και είχε έρθει στην Ελλάδα για τις γιορτές.

Η συντροφιά είχε φτάσει χθες το βράδυ σε ξενώνα του χιονοδρομικού κέντρου. Το πρωί κάνοντας πεζοπορία έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν την κατάβαση με χιονοσανίδες. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Οι φίλοι του κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν από τα χιόνια και με το ειδικό όχημα του χιονοδρομικού, που είχε φθάσει ήδη στο σημείο, ο νεαρός μεταφέρθηκε στο ασθενοφόρο που σταθμεύει μονίμως στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού κέντρου και ξεκίνησε αμέσως διακομιδή του στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Λίγη ώρα  αργότερα τον παρέλαβε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου οι διασώστες έκαναν συνεχώς προσπάθειες για να τον κρατήσουν στην ζωή. Στο νοσοκομείο Γρεβενών είχε ήδη σημάνει συναργεμός και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παντελή Αλεξιάδη, οι γιατροί προσπάθησαν για πάνω από μια ώρα να τον επαναφέρουν στην ζωή. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο νεαρός άνδρας δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

Πρόεδρος χιονοδρομικού: Το κέντρο ήταν κλειστό

“Το χιονοδρομικό είναι κλειστό, είναι εκτός λειτουργίας, είναι στο στάδιο της προετοιμασίας και μια παρέα ανεβαίνοντας με τα πόδια, τους συνέβη αυτό το ατύχημα. Το συμβάν έγινε εκτός των χιονοδρομικών πιστών” επιβεβαίωσε ο Θωμάς Καραγιάννης, πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα