Τραγωδία στον Αλμυρό: Το ξέσπασμα της μητέρας της 14χρονης – “Έφυγε άδικα το παιδί μου”

Τραγωδία στον Αλμυρό: Το ξέσπασμα της μητέρας της 14χρονης – “Έφυγε άδικα το παιδί μου”
Το σημείο στο λούνα παρκ στον Αλμυρό Μαγνησίας όπου βρήκε το θάνατο 14χρονη το βράδυ της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019. Eurokinissi

"Στη δικιά μου περίπτωση, ποιος δε θα θύμωνε; Στη συγκεκριμένη κούρσα θα μπορούσαν να φύγουν κι άλλα παιδιά. Οι πραγματογνώμονες που το έβαλαν μπροστά από κάτω ήταν και ζαλίζονταν" περιγράφει η μάνα του άτυχου κοριτσιού.

Η μητέρα της άτυχης 14χρονης Νίνας, που έχασε τη ζωή της σε λούνα πάρκ του Βόλου, με πόνο ψυχής, παρακολουθεί το μπαλάκι των ευθυνών να πηγαινοέρχεται από τον έναν στον άλλον. Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο του Star, για πρώτη φορά μετά τον θάνατο του παιδιού της, ζητά να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Ποιος δε θα θύμωνε; Στη δικιά μου περίπτωση, ποιος δε θα θύμωνε; Γιατί έφυγε άδικα το παιδί μου. Στη συγκεκριμένη κούρσα θα μπορούσαν να φύγουν κι άλλα παιδιά! Γιατί ήταν τόσο δυνατή, πήγαινε τόσο…με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πήγαινε. Και οι πραγματογνώμονες που το ‘βαλαν μπροστά από κάτω ήταν και ζαλίζονταν, όχι να ανέβεις πάνω!» περιγράφει η μάνα.

Γιατί το “χαλί” είχε ισχύ 123 ίππων, αντί 15, όπως είχε δηλωθεί στον Δήμο; Γιατί δεν υπήρχε “κόφτης” που να καθορίζει την ταχύτητα; Ποιος έχει τελικά την ευθύνη για την αδειοδότηση και τον έλεγχο των περιπλανώμενων λούνα παρκ; Αυτό το απίστευτο αλαλούμ εξοργίζει ακόμα περισσότερο τη μητέρα της Νίνας.

«Ας έλεγε να μην ανέβουν παιδάκια πάνω, ότι δεν είναι 15 ίππων ότι είναι 120 ίππων να μπαίνουν μεγάλοι μόνο, να μην μπαίνουν παιδάκια και φεύγουν έτσι άδικα».

Τα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης οδηγούν την πλευρά της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ να ζητήσει συμπληρωματικό έλεγχο, καθώς όπως ισχυρίζεται ο δικηγόρος της υπάρχουν σημαντικές παραλείψεις.

«Η πραγματογνωμοσύνη δεν έγινε σε καθεστώς πραγματικών συνθηκών. Δηλαδή δεν ήταν έμφορτο. Όταν έχει δύο τόνους συμπεριφέρεται κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο ή διαφοροποιείται;» λέει ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ, Χρήστος Νάστος.

Ακόμα και το πιο απλό παιχνίδι του λούνα παρκ μπορεί να γίνει επικίνδυνο σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας. Σε κάποια περίπτωση ένα παιδάκι πήγε να σηκωθεί όρθιο, με αποτέλεσμα ο χειριστής να φωνάξει και να ζητήσει από το παιδάκι να κατέβει άμεσα από το μηχάνημα.

«Πρέπει να ξέρεις το μηχάνημα να το λειτουργείς , άμα δεν το ξέρεις… Πρέπει να είσαι και πάνω από το μηχάνημα, γιατί άμα συμβεί κάτι το μηχάνημα σταματάει. Τα παιδιά είναι ζωηρά…» λέει χειριστής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα