Τρεις μέρες ακόμη για να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση «Κατάστημα στο κέντρο» του προγράμματος ΠΟΛΗ²

Τρεις μέρες ακόμη για να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση «Κατάστημα στο κέντρο» του προγράμματος ΠΟΛΗ²

Η δράση «Κατάστημα στο Κέντρο» προβλέπει την αξιοποίηση κλειστών καταστημάτων του κέντρου της Αθήνας με στόχο να δώσει «πνοή» σε περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από την κρίση

Ο δήμος Αθηναίων έχει ήδη δρομολογήσει μια σειρά από ενέργειες αποσκοπώντας στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και την αναβάθμιση στο ευρύτερο «εμπορικό τρίγωνο».

Στόχος είναι το πιλοτικό άνοιγμα κλειστών καταστημάτων σε συγκεκριμένους δρόμους του Κέντρου, ώστε να στεγάσουν καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες. Η δράση θα τονώσει την υφιστάμενη και τη νέα οικονομική επιχειρηματικότητα, συμβάλλοντας στην αισθητική αναβάθμιση και τη βιωσιμότητα περιοχών που αποτελούν σημαντικούς πόλους έλξης επισκεπτών και κατοίκων.

ADVERTISING

Τα εγκαταλειμμένα καταστήματα τα οποία πρόκειται να ανοίξουν δεν θα είναι μεμονωμένα, αλλά θα αποτελούν κομμάτι μιας ευρύτερης διαδρομής στο κέντρο της Αθήνας, δημιουργώντας θεματικές ενότητες αγοράς είτε στον ίδιο δρόμο είτε σε πολύ κοντινή απόσταση. Ως περιοχή υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται το ευρύτερο «εμπορικό τρίγωνο», μεταξύ Ομόνοιας, Συντάγματος και Μοναστηρακίου.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για το πρώτο σημείο παρέμβασης, την ιστορική Πλατεία Θεάτρου, έχει ήδη ανακοινωθεί και η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι στις 14 Ιουνίου 2018. Μπείτε σήμερα στο www.polis2.thisisathens.org/aitisi-symmetochis.

SHARE:

24Media Network