Τρίτο 'όχι' στην έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών

ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση  για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Αρνητική απάντηση στο τρίτο αίτημα της τουρκικής κυβέρνησης έδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη - 'Η Ελλάδα δεν εκδίδει τους γκιουλενιστές προδότες' η πρώτη αντίδραση από τον τουρκικό Τύπο

Και τρίτο "όχι" είπε η εισαγγελέας του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοση των οκτώ τούρκων αξιωματικών. Την πρόταση της εισαγγελέως αποδέχθηκε το Συμβούλιο Εφετών.

Νωρίτερα η κ. Κυβέλου, κάνοντας επίκληση των αποφάσεων του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι εάν γίνει δεκτό το αίτημα των τουρκικών αρχών, οι 8 δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία, ενώ όπως είπε, οι τουρκικές αρχές δεν προσκόμισαν νέα, ορισμένα, και σαφή στοιχεία που να δικαιολογούν την έκδοση τους.

"Σε ό,τι αφορά τις νέες αξιόποινες πράξεις που περιλαμβάνονται στο τρίτο αίτημα, η κυρία Κυβέλου επισήμανε ότι στο φάκελο δεν περιγράφεται ο ρόλος των κατηγορουμένων, δεν προσδιορίζεται ο χρόνος και ο τόπος της αξιόποινης συμμετοχής τους. Ακόμα όμως κι αν ήταν ορισμένη η κατηγορία εναντίον τους, σύμφωνα με την εισαγγελέα δεν υπάρχει καμία αλλαγή από τα δεδομένα της απόφασης του Αρείου Πάγου και ως εκ τούτου  πρέπει να απορριφθεί το αίτημα της έκδοσης τους".

ADVERTISING

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν νωρίτερα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιάννης Ιωαννιδης και ο Απόστολος Δοξιαδης κάνοντας λόγο για  παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία και για απόλυση περισσοτέρων από 4.500 δικαστών.

"Το κράτος δικαίου στην Τουρκία αυτοκτόνησε" είπαν  οι μάρτυρες, θέλοντας να καταδείξουν ότι η κατάσταση στη γείτονα από την έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου και μετά,  δεν έχει αλλάξει.

"Όταν σκεφτόμαστε εκείνη τη νύχτα , είναι σαν το σπίτι μας να έπιασε φωτιά και εμείς αποφασίσαμε να προστατευτούμε  πηγαίνοντας στο γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε ποιος έβαλε τη φωτιά και η μοίρα μας εξαρτάται από το πώς μας βλέπει ο γείτονας", είπε χαρακτηριστικά ένας εκ των 8 Τούρκων.

Ο τουρκικός Τύπος

Ηδη ο τουρκικός Τύπος μεταδίδει ως έκτακτη είδηση την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του ahaber.com.tr, που αναφέρει ότι η Ελλάδα δεν εκδίδει τους γκιουλενιστές προδότες.

SHARE:

24Media Network