Γέμισαν μεθυσμένους οδηγούς οι δρόμοι της Αθήνας τα ξημερώματα της Κυριακής

Γέμισαν μεθυσμένους οδηγούς οι δρόμοι της Αθήνας τα ξημερώματα της Κυριακής
Έλεγχος της Τροχαίας, Αρχείο Eurokinissi

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας Αττικής, μετά από 1.549 ελέγχους αλκοτέστ προέκυψε ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των ασυνείδητων οδηγών ήταν ηλικίας από 31 έως 40 ετών.

Μπαράζ ελέγχων αλκοτέστ διενεργεί η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής πραγματοποιήθηκαν αλκοτέστ σε 1.549 οδηγούς, σε δεκάδες σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου της Αττικής και βεβαιώθηκαν 138 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το 9% των οδηγών που ελέχθησαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Αναφορικά με την κατανομή των παραβατών ανά φύλο και ηλικία, από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει πως η συντριπτική πλειονότητα των παραβατών ήταν άντρες κατά 79,7% και πρωτίστως ηλικιών 31-40 και 41-50 που καταλαμβάνουν την πρώτη και την δεύτερη θέση αντιστοίχως με 29% και 27,5% του συνόλου των παραβατών. Ακολουθούν οι μικρότερες ηλικίες των 20-30 ετών, οι μεγαλύτερες των 51-60 ετών και μόλις 2,9% οι άνω των 61 ετών.

Η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και συγκαταλέγεται στις «επικίνδυνες» παραβάσεις που ευθύνονται για το μεγαλύτερο ποσοστό πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα θανατηφόρων.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για τη δραστική μείωση των «επικίνδυνων» παραβάσεων και την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα