Τσελέντης περί σεισμού: Αν δω κάτι σοβαρό θα ενημερώσω τις Αρχές

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ- ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αργοστόλι.(EUROKINISSI-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ)
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ- ο καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Αργοστόλι.(EUROKINISSI-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ) EUROKINISSI

Αιχμές του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατά υπαλλήλων που όπως λέει ευθύνονται για τη διασπορά των φημών περί ισχυρού σεισμού στον Κορινθιακό

Για «τσουνάμι» πανικού, κατηγορώντας σχετικά δύο υπαλλήλους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κάνει λόγο ο σεισμολόγος και διευθυντής του Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, σχετικά με τις φήμες που κυκλοφορούν περί ισχυρού σεισμού στον Κορινθιακό.

Έτσι, ο καθηγητής πήρε θέση σε όλη αυτή τη συζήτηση των τελευταίων ημερών γράφοντας στο Facebook.

ADVERTISING

«Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει ένας «χαμός» στα διάφορα ιντερνετικά μέσα για επικείμενο ισχυρό σεισμό ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ στον Κορινθιακό και ότι ο 4.7 ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΕΙΣΜΟΣ. Σήμερα έχω βαρεθεί να απαντώ αρνητικά σε επίμονες πιέσεις καναλιών για να βγω να «καθησυχάσω» τον κόσμο.

Εγώ ποτέ δεν υπήρξα επαγγελματίας εφησυχαστής ούτε μαϊντανός των ΜΜΕ για προσωπική προβολή.

Αυτοί οι κύριοι που δυστυχώς οι δύο είναι και υπάλληλοι του Γεωδυναμικού προκάλεσαν το πρόβλημα, και απόψε χιλιάδες κόσμος στην Αθήνα, στην Κόρινθο και το Λουτράκι θα πετάγονται απ το κρεβάτι τους με το παραμικρό θόρυβο, ας βγουν να σταματήσουν το «τσουνάμι» του πανικού που προκάλεσαν.

Εγώ απλώς δηλώνω ότι στον Ανατ. Κορινθιακό το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του οποίου έχω την τιμή να είμαι διευθυντής, έχει εγκαταστήσει πάρα πολλά όργανα και όχι μόνο σεισμογράφους.

Αν δω κάτι σοβαρό θα φροντίσω να ενημερώσω τις αρμόδιες υπηρεσίες τις χώρας οι οποίες θα κινηθούν αρμοδίως γιατί η διαχείριση του σεισμικού κινδύνου απαιτεί υπευθυνότητα. Αν κρίνω ότι δεν κάνουν αυτό που πρέπει ΘΑ ΒΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ», αναφέρει συγκεκριμένα ο Άκης Τσελέντης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στον Κορινθιακό - Αισθητός στην Αττική

SHARE:

24Media Network