Βαθιά υπόκλιση: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε το είδωλό του, τον Ρότζερ Φέντερερ

Βαθιά υπόκλιση: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε το είδωλό του, τον Ρότζερ Φέντερερ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε το είδωλό του, τον Ρότζερ Φέντερερ AP

Ο 20χρονος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον σπουδαίο Φέντερερ και πέρασε στα προημιτελικά του πρώτου Grand Slam της χρονιάς - Τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου.

“Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη γη αυτή τη στιγμή. Ο Ρότζερ είναι θρύλος του αθλήματός μας. Τον σέβομαι τόσο πολύ. Ήταν ένα όνειρο να παίξω μαζί του στη Rod Laver Arena. Και να τον κερδίσω τελικά, αυτό δεν περιγράφεται”.

Τάδε έφη Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη μεγαλειώδη νίκη του απέναντι στον άνθρωπο που είναι το είδωλό του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει. Τον τεράστιο Ρότζερ Φέντερερ των 20 τίτλων Grand Slam και 6 τίτλων ATP World Tour Finals.

“Είναι σημαντικό να σκέφτεσαι επιθετικά. Να έχεις πρώτα σερβίς, να πρεσάρεις από την αρχή. Δεν έχασα την υπομονή μου. Αυτό ήταν το κλειδί στα μπρέικ πόιντ. Γενικά έδειξα μαχητικό πνεύμα και αποφασιστικότητα. Οι περισσότεροι από το κοινό ήταν μαζί μου. Δεν έχω ξαναδεί τόσο θορυβώδες κοινό στη ζωή μου. Το να αγωνιστώ εδώ ήταν παιδικό μου όνειρο” είπε ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, νούμερο 14 αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, που έχει όλο το ένδοξο μέλλον μπροστά του.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live του αγώνα

Ο Φέντερερ αναγνώρισε την αγωνιστική ανωτερότητα του Στέφανου στον αγώνα. “Έχασα από έναν καλύτερο παίκτη που έπαιξε εξαιρετικά σήμερα. Δεν είναι κάτι εύκολο αυτό, ειδικότερα για τους νεότερους παίκτες, να μείνουν ψύχραιμοι και προσηλωμένοι σε όλο τον αγώνα. Συγχαρητήρια”.

Τα δάκρυα του αδερφού του Στέφανου στην κερκίδα. Μια στιγμή που καταγράφεται σε βίντεο και κάνει τον γύρο του πλανήτη.

Συγχαρητήρια από τον υφυπουργό Αθλητισμού στον Τσιτσιπά

Στη σπουδαία εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συγχαίροντας στο twitter τον 20χρονο τενίστα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για τη “διπλή” επιτυχία του Στ. Τσιτσιπά

Με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού συνεχάρη και αυτός τον Έλληνα αθλητή. Έγραψε συγκεκριμένα:

“Μπράβο – μπράβο στον @StefTsitsipas. Τόσο μικρός και τόσο μεγάλος. Η επιτυχία του είναι διπλή γιατί νίκησε έναν θρύλο. Μας έκανε υπερήφανους. #Tsitsipas #Federer #AustralianOpen”.

Με μήνυμα στο Twitter η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έστειλε τα δικά της συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός συνεχάρη τον Έλληνα τενίστα για την ιστορική νίκη του απέναντι στον Ελβετό μύθο του τένις, με μήνυμά της στο Twitter.

“Συγχαρητήρια Στέφανε για έναν εκπληκτικό αγώνα σήμερα και την μεγάλη σου πρόκριση στα προημιτελικά του Australian Open! Είμαστε όλοι περήφανοι για εσένα!”.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ δημοσίευσε μια φωτογραφία των πανηγυρισμών της ποδοσφαιρικής ομάδας, μαζί με τις ευχές της στον Τσιτσιπά. “Το ξέσπασμα στο ξενοδοχείο της αποστολής για την ιστορική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Ρότζερ Φέντερερ! Στέφανε, έκανες υπερήφανη όλη την Ελλάδα! Ζήσε το όνειρό σου”, γράφει χαρακτηριστικά η δημοσίευση της Ένωσης.

Τα Highlights της μεγάλης νίκης:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα