Η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Η αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας Eurokinissi

Ένα βίντεο που δείχνει πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό της επίθεσης στη ΓΑΔΑ, αμέσως μετά την πορεία της 17 Νοέμβρη, δημοσιεύθηκε το βράδυ μετά την πορεία. Εκεί φαίνονται οι αστυνομικές δυνάμεις σε κατάσταση ηρεμίας να κάνουν χρήση χημικών και στη συνέχεια να ζητούν να γίνει χρήση και ενάντια στους δημοσιογράφους.

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, φαίνονται άτομα που αποχωρούν από την πορεία της 17 Νοέμβρη αφού εκείνη έχει περάσει από την Αμερικάνικη Πρεσβεία και έχει ολοκληρωθεί. Δεξιά και αριστερά τους υπάρχει αστυνομικός κλοιός, όπως υπήρχε σε όλη τη διάρκεια της πορείας. Ενώ δεν υπάρχουν συγκρούσεις, μολότοφ ή οτιδήποτε τέτοιο, ξαφνικά οι αστυνομικές δυνάμεις κάνουν χρήση χημικών προς τους διαδηλωτές, ξεκινώντας την ένταση και στη συνέχεια πετούν κρότου λάμψης.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο 0:31 του βίντεο και ενώ μέχρι τότε επικρατεί απόλυτη ηρεμία, ακούγεται η πρώτη φυσούνα των ΜΑΤ. Στη συνέχεια ξεσπούν επεισόδια, τραυματίζονται δύο άνθρωποι στο κεφάλι, ενώ στο 1:56 όταν οι φωτογράφοι με τις μηχανές τους στο χέρι –κάνοντας εμφανές το επάγγελμά τους- πλησιάζουν τον έναν τραυματία, ο επικεφαλής της διμοιρίας ζητά να γίνει χρήση χημικών εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι εκείνο το σημείο στην πορεία για την συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου του 1973, δεν είχε σημειωθεί καμία ένταση, ενώ τα επεισόδια που κράτησαν πάνω από 3 ώρες, εξελίχθηκαν αργότερα και σε εντελώς άλλο σημείο, από άτομα που βρίσκονταν μέσα στο Πολυτεχνείο και δεν συμμετείχαν στην πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα