Βίντεο: Καρέ – καρέ πώς έσπασαν την Ερμού οι αντιεξουσιαστές

Βίντεο: Καρέ – καρέ πώς έσπασαν την Ερμού οι αντιεξουσιαστές

Οι διαδηλωτές με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά έσπασαν δεκάδες βιτρίνες προκαλώντας τεράστιες ζημιές στα καταστήματα της Ερμού (Vid)

Δεκατέσσερις προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού και στη γύρω περιοχή, από άτομα που συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης προς την Ηριάνα, μετά την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της από το Πενταμελές Εφετείο.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής και στη συνέχεια οι δεκατρείς από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ μόνο ένας κρατήθηκε για κατοχή χασίς.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τα επεισόδια της νύχτας της Δευτέρας, στο οποίο καταγράφεται καρέ καρέ το πώς έδρασαν οι νεαροί που προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στην Ερμού. Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά έσπασαν δεκάδες βιτρίνες. Όταν έφτασαν στο ύψος της οδού Νίκης, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους απέκοψαν τον δρόμο και ακολούθησαν συγκρούσεις.

Στη συνέχεια, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους στην πλατεία Μοναστηρακίου. Εκεί, οι αντιεξουσιαστές διαλύθηκαν, ενώ ακολούθησαν και έρευνες των αστυνομικών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ.

Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αντιεξουσιαστές:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα