Βίντεο: ΜΑΤ απομακρύνουν σχολικό φύλακα τραβώντας τον από τα πόδια

Βίντεο: ΜΑΤ απομακρύνουν σχολικό φύλακα τραβώντας τον από τα πόδια
EUROKINISSI

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όταν οι σχολικοί φύλακες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου

Βίαιες σκηνές εκτυλίχθηκαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σχολικών φυλάκων, μπροστά από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρωί της Δευτέρας.

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν το βίντεο και οι φωτογραφίες που δείχνουν δυνάμεις των ΜΑΤ να απομακρύνουν, τραβώντας από τα πόδια, διαδηλωτή, ο οποίος πραγματοποιούσε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο διαδηλωτής σύρθηκε στο οδόστρωμα από τους αστυνομικούς την ώρα που ο επικεφαλής της διμοιρίας ζητούσε από τον υφιστάμενό του να ηρεμήσει.

Νωρίτερα, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τους σχολικούς φύλακες να παραμένουν έξω από το υπουργείο.

Δύο σχολικοί φύλακες παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μετά τη ρίψη δακρυγόνων και μεταφέρονται στο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η ένταση χτύπησε "κόκκινο" όταν στο υπουργείο έφτασε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόλις έγινε αντιληπτός από τους συγκεντρωμένους γιουχαΐστηκε, ενώ δεν έλειψαν και οι μεμονωμένες ακραίες ύβρεις από κάποιους.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έφτασε με μοτοσυκλέτα στο υπουργείο, αφού αυτοκίνητο δεν θα μπορούσε να περάσει από το σημείο.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπει στο υπουργείο λίγο μετά τις οκτώ , ωστόσο οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν κατά της αυτοκινητοπομπής αποδοκιμάζοντας τον. Τελικά ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε κατεύθυνση και κινήθηκε προς τη Βουλή. Λίγο μετά τις 09:00 ο κ. Μητσοτάκης έφτασε τελικά στο υπουργείο όπου οι σχολικοί φύλακες τον υποδέχθηκαν ξανά με αποδοκιμασίες.

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ είχε ξεκινήσει η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με εκπροσώπους σχολικών φυλάκων έξω από το υπουργείο επικράτησε και πάλι ένταση, αφού οι διαμαρτυρόμενοι προχώρησαν σε καθιστική διαμαρτυρία και τα ΜΑΤ για να τους απομακρύνουν από την είσοδο τους τράβηξαν από τα πόδια και τους έσυραν στην άσφαλτο.

Κατάληψη από τους σχολικούς φύλακες και χημικά από τα ΜΑΤ

Με μία επέμβαση λίγων λεπτών τα ΜΑΤ μπήκαν στην είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και έδιωξαν τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι νωρίτερα με μία αιφνιδιαστική κίνηση είχε καταλάβει το χώρο της εισόδου. Η κατάληψη έληξε όταν μία κλούβα των ΜΑΤ έφτασε στο σημείο και οι αστυνομικοί κατέβηκαν και κινήθηκαν προς την είσοδο του υπουργείου κάνοντας χρήση χημικών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: Απαραίτητη η χρήση χημικών

"Την 06.10 ώρα σήμερα, άτομα κινούμενα επί των πεζοδρομίων της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας, προσέγγισαν το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης επί της Λ. Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 15 και αιφνιδίως υπερπήδησαν τα κιγκλιδώματα, εισήλθαν στον προαύλιο χώρο και κινήθηκαν οργανωμένα προς την είσοδο του κτιρίου, με πρόθεση την κατάληψη του.

Η υπάρχουσα αστυνομική δύναμη κατάφερε, σε πρώτη φάση, να ασφαλίσει τις εισόδους και να αποτρέψει την επερχόμενη κατάληψη. Ταυτόχρονα προσέγγισε την είσοδο του Υπουργείου λεωφορείο, από το οποίο αποβιβάστηκαν 40-50 άτομα, τα οποία άνοιξαν την εξωτερική πόρτα και εισήλθαν και αυτά στο προαύλιο. Επίσης άλλη ομάδα 50 ατόμων κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου και ενώθηκε με τους προηγούμενους.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που μετέβησαν στο σημείο, επανειλημμένα κάλεσαν και έδωσαν διορία στους συγκεντρωμένους να ελευθερώσουν την είσοδο και να μετακινηθούν στο πεζοδρόμιο. Σε όλες τις περιπτώσεις οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν, ενώ όταν κινήθηκαν προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, απωθήθηκαν με την απολύτως αναγκαία και περιορισμένη χρήση χημικών".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Επέμβαση της Αστυνομίας στην κατάληψη των σχολικών φυλάκων

Επεισόδια Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης

SHARE:

24Media Network