ΜΑΤ ρίχνουν ασφυξιογόνα σε πολυκατοικία και κλωτσούν πεσμένο διαδηλωτή

ΜΑΤ ρίχνουν ασφυξιογόνα σε πολυκατοικία και κλωτσούν πεσμένο διαδηλωτή

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε ένα ακόμη βίντεο στο οποίο καταγράφεται άνδρας των ΜΑΤ να χτυπά με την ασπίδα του έναν διαδηλωτή που έχει συλληφθεί και του έχουν περαστεί χειροπέδες.

Νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από τις συγκρούσεις στα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης μετά το τέλος της πορείας μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, δυνάμεις των ΜΑΤ, αφού ρίχνουν χημικά στην είσοδο πολυκατοικίας, στη συνέχεια κλωτσούν διαδηλωτή ο οποίος πέφτει στο έδαφος μη μπορώντας να αναπνεύσει. Πάντως, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων νεαροί βρίσκονταν σε ταράτσες των Εξαρχείων και εκτόξευαν αντικείμενα και μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τον γύρο του διαδικτύου έκανε άλλωστε ένα ακόμη βίντεο στο οποίο καταγράφεται άνδρας των ΜΑΤ να χτυπά με την ασπίδα του έναν διαδηλωτή που έχει συλληφθεί και του έχουν περαστεί χειροπέδες. Το βίντεο αναρτήθηκε από τον συνεργάτη του τηλεοπτικού δικτύου Telesur, Hibai Arbide Aza, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν 13 άτομα που είναι αντιμέτωποι με κακουργήματα και πλημμελήματα. Συνολικά στην Αττική προσήχθησαν 66 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 13, στην Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 52, από τα οποία συνελήφθησαν 15, στον Βόλο προσήχθησαν 25 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν δύο, στην Κρήτη προσήχθησαν 15 άτομα, στο Αγρίνιο 12 και στην Ρόδο 11.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα