Βίντεο: Ντοκουμέντα και μαρτυρίες από την Κνωσό που 'χτυπήθηκε' από κεραυνό

Βίντεο: Ντοκουμέντα και μαρτυρίες από την Κνωσό που 'χτυπήθηκε' από κεραυνό

Στους 19 τραυματίες από τον κεραυνό που έπεσε στην Κνωσό. Σταθερή η κατάσταση της Ρωσίδας που χειρουργήθηκε στην κοιλιακή χώρα. Τι λένε ξεναγοί και αυτόπτες μάρτυρες για το ατυχές περιστατικό. Πού αναζητούνται ευθύνες (Vid)

Στη ΜΕΘ του Βενιζελείου νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 36χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία, η οποία μαζί με ομάδα συμπατριωτών της «χτυπήθηκαν» από κεραυνό στη διάρκεια ξαφνικής καταιγίδας χθες το πρωί στο ανάκτορο της Κνωσού.

Η 36χρονη που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή και ανένηψε μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί και τα πληρώματα των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στον αρχαιολογικό χώρο αμέσως μετά το συμβάν, βρίσκεται κάτω από τη φροντίδα του ιατρικού προσωπικού του Βενιζελείου, που άνοιξε χθες το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του – αν και δεν εφημέρευε – λόγω της κρισιμότητας του περιστατικού και της γειτνίασης του με την Κνωσό.

Η γυναίκα που είχε έρθει για διακοπές στο Ηράκλειο μαζί με το σύζυγο και το ανήλικο παιδί της, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στα εσωτερικά όργανα λόγω του χτυπήματος που δέχθηκε από το λεγόμενο «ηλεκτρικό τόξο» του κεραυνού.

Μετά την επέμβαση εισήχθη στη ΜΕΘ όπου οι γιατροί θεωρούν την κατάστασή της κρίσιμη μεν, ωστόσο σταθερή, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τα επόμενα δύο 24ωρα θεωρούνται τα πιο κρίσιμα. Εντός της ημέρας η 36χρονη τουρίστρια πρόκειται να υποβληθεί σε νέο κύκλο εξετάσεων.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται σε πολύ καλύτερη κατάσταση και χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους, άλλα 7 άτομα από την ομάδα των Ρώσων τουριστών που έζησε «δύσκολες ώρες» στην Κνωσό, ανάμεσα στους οποίους και δύο ανήλικα παιδιά. Εκτιμάται ότι το αργότερο μέχρι την Τρίτη θα έχουν πάρει εξιτήριο.

Έκαναν ό,τι δεν έπρεπε να κάνουν!

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το πρωτοφανές αυτό περιστατικό οδεύουν προς το τέλος τους, καθώς όπως όλα δείχνουν δεν προκύπτει ευθύνη για το Υπουργείο Πολιτισμό, ως υπεύθυνο φορέα λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος μάλιστα διαθέτει … 20 αλεξικέραυνα. Η ομάδα των Ρώσων τουριστών ωστόσο, φαίνεται ότι έκανε όλα όσα δεν έπρεπε να κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Η συγκέντρωση πολλών ατόμων μαζί, κάτω από ένα δέντρο, υπό βροχή και με ανοιχτές ομπρέλες με μεταλλικούς σκελετούς, ήταν οι συγκυρίες που διαμόρφωσαν τις συνθήκες για να πέσει ο κεραυνός απάνω στο ψηλό πεύκο, κάτω από το οποίο είχαν βρει καταφύγιο από τη βροχή.

Πηγή: cretapost.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κεραυνός στην Κνωσό: Τραυματίστηκαν τουρίστες

ΚΝΩΣΟΣ

SHARE:

24Media Network