Βόλος: Στο εδώλιο 57χρονος που δηλητηρίασε σκύλο με φόλα

Βόλος: Στο εδώλιο 57χρονος που δηλητηρίασε σκύλο με φόλα
Σκύλος (φωτογραφία αρχείου) iStock

Με την κατηγορία της θανάτωσης ζώου βρίσκεται ένας 57χρονος άνδρας από τον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος δηλητηρίασε σκύλο και αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (12/4) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει 57χρονος άνδρας από τον Αλμυρό Βόλου, ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της θανάτωσης ζώου.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 16 Σεπτεμβρίου 2022 στον Αλμυρό για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και λοιπών διατάξεων, καθώς, όπως αποδείχθηκε ο άνδρας σκότωσε με φόλα ένα αδέσποτο σκύλο.

Ο δράστης οδηγώντας Ι.Χ. επιβατηγό όχημα ιδιοκτησίας του, εντός του Αλμυρού, και φορώντας γάντι στο αριστερό του χέρι, πέταξε ένα αντικείμενο που ήταν τυλιγμένο με χαρτοπετσέτα. Το αντικείμενο έφαγε ένας αδέσποτος σκύλος που βρισκόταν στο σημείο, ο οποίος 20 λεπτά μετά, πέθανε.

Όπως προέκυψε από γνωμάτευση κτηνιάτρου, ο θάνατος προήλθε από δηλητηρίαση.

Για την ταυτοποίηση του δράστη και την εξιχνίαση του εγκλήματος χρειάστηκε η παρακολούθηση και η κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού κλειστού κυκλώματος καταγραφής που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή. Κατά του δράστη είχε επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 30.000 €.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα