Βουλή: Συγκέντρωση μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Βουλή: Συγκέντρωση μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας

Αναγνωρίζουν ότι ανοίγει ο δρόμος για να λυθούν κάποια προβλήματα, ζητούν ωστόσο διορθώσεις ελλείψεων και περιορισμών του νομοσχεδίου

Έξω από  τη Βουλή  βρίσκονται μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, της Colour Youth αλλα και αρκετά άλλα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Κρατώντας σημαίες και πανό, αναγνωρίζουν πως ανοίγει ο δρόμος για να λυθούν κάποια προβλήματα χρόνων, ωστόσο ζητούν να διορθωθούν ελλείψεις και περιορισμοί του νομοσχεδίου πριν αυτό ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο.

“Παρά τα προβλήματά του, το νομοσχέδιο αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία δυσκολιών και προβλημάτων στην καθημερινότητα τους επειδή δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα τους όπως τα ίδια τα άτομα την προσδιορίζουν” υπογραμμίζουν.

 

Τονίζοντας όμως τα προβλήματα του νομοσχεδίου, αναφέρουν πως “Τα έγγαμα άτομα, τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άντρες ή γυναίκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το νόμο αυτό, ενώ όσα άτομα είναι γονείς δεν θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους. Ακόμη, η διαδικασία συνεχίζει να είναι δικαστική, καθιστώντας την αλλαγή των εγγράφων χρονοβόρα και επιβαρύνοντας το άτομο με οικονομικά έξοδα.

Τέλος, η αποϊατρικοποίηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου δε θα είναι καθολική καθώς τα άτομα 15 και 16 ετών θα πρέπει να παίρνουν την έγκριση ειδικών ψυχικής υγείας πριν αναγνωρίσουν το φύλο τους” τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Tι δηλώνει διαδηλώτρια στον ρεπόρτερ του News 24/7 Μάνο Φραγκιουδάκη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα