Βούλτεψη για Χαλυβουργία: Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν για να μην κλείσει η επιχείρηση

Βούλτεψη για Χαλυβουργία: Οι εργαζόμενοι απολύθηκαν για να μην κλείσει η επιχείρηση

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας ενέκρινε, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το σχέδιο ομαδικών απολύσεων στη Χαλυβουργία Ελλάδος

Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) ενέκρινε, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά, το σχέδιο ομαδικών απολύσεων στη Χαλυβουργία Ελλάδος, που ανήκει στην οικογένεια του Νικολάου Μάνεση. Έτσι, με οριακή πλειοψηφία και με ελλιπέστατο φάκελο, απολύθηκαν 45 από τους συνολικά 96 εργαζόμενους στην εταιρεία.

Οι ομαδικές απολύσεις, σχετίζονται με την ικανότητα μιας επιχείρησης "να υπάρχει ή να  μην υπάρχει", τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας, να εγκρίνει για πρώτη φορά ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία Ασπροπύργου.

Αν χρεοκοπήσει η επιχείρηση θα φύγουν όλοι και κανείς δε θα ρωτηθεί, πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.

Πρόσθεσε επίσης, πως το Συμβούλιο Εργασίας, έχει αυστηρά κριτήρια με τα οποία εξετάζει τα αιτήματα των επιχειρήσεων. Όπως είπε οι εταιρίες θα πρέπει να πείθουν ότι είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. "Πρέπει να είναι πάρα πολλά τα στοιχεία και πάρα πολύ πειστικά", δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Κληθείσα να σχολιάσει την επιστολή προς τους δανειστές με τη δέσμευση για τη λήψη νέων μέτρων, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως δεν είναι κάτι καινούριο και συνοδεύει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη είπε πως μετά την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και την απόφαση της κυβέρνησης ένα μέρος του να πάει στο κοινωνικό μέρισμα, προκλήθηκε ανησυχία στους δανειστές, οι οποίοι προτιμούσαν "να μείνει ως μαξιλαράκι".

Η επιστολή αυτή, πρόσθεσε, συνοδεύει τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Σε ότι αφορά τις ομαδικές απολύσεις στη Χαλυβουργία, η απόφαση  έρχεται αμέσως μετά τη "νωπή" έκθεση του Τόμσεν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που στηλίτευε την Ελλάδα για το ότι από το 1982 δε είχε εγκριθεί κανένα σχέδιο ομαδικών απολύσεων.

Το θέμα της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο 2014, διάστημα που η τρόικα θα πρέπει να πειστεί ότι η διαδικασία μέσω ΑΣΕ παράγει αποτελέσματα.

(Με πληροφορίες από: Εφημερίδα των Συντακτών, MEGA)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κλείνει η μονάδα Χαλυβουργίας Ασπροπύργου

SHARE:

24Media Network