Υπόθεση Γραικού: Η ομολογία του δράστη – Το χρονικό της υπόθεσης

Υπόθεση Γραικού: Η ομολογία του δράστη – Το χρονικό της υπόθεσης
Ο αγνοούμενος κτηνοτρόφος Δημήτρης Γραικός

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του κτηνοτρόφου, καθώς εντοπίστηκε η σορός του και ο δράστης ομολόγησε την πράξη του.

Θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητο του εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική μονάδα ατόμου που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία του, βρέθηκε ο Δημήτρης Γραικός, η εξαφάνιση του οποίου είχε απασχολήσει έντονα επί μήνες την κοινή γνώμη.

Ο έμπορος με τον οποίο ο Γραικός είχε την τελευταία συναλλαγή, ομολόγησε πως τον σκότωσε και τον έθαψε μαζί με το αγροτικό του αυτοκίνητο στη μονάδα του.

Το χρονικό της πολύκροτης εξαφάνισης

Ο Δημήτρης Γραικός εξαφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016, όταν έφυγε από τα σφαγεία της Χαλάστρας με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4 XILUX TOYOTA. Κρατούσε ένα φάκελο με σημαντικό χρηματικό ποσό, από αγοραπωλησία κρεάτων.

Οι κάμερες ασφαλείας τον είχαν καταγράψει να κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα ακολουθούσε για να επιστρέψει σπίτι του.

Σε υλικό κάμερας φαινόταν μπροστά από τον επιχειρηματία να προπορεύεται με μικρή απόσταση μεταξύ τους, ένα αυτοκίνητο ανοιχτού χρώματος με αναμμένα φώτα. Ο 59χρονος ακολουθεί χωρίς να έχει ανάψει τα δικά του φώτα.

Η κάμερα κατέγραψε τα δύο οχήματα μέχρι που έφτασαν στη διασταύρωση. Σε εκείνο το σημείο ο επιχειρηματίας φάνηκε να ανάβει φλας για να στρίψει προς τα αριστερά. Ήταν απόγευμα, πέντε και σαράντα ένα λεπτά της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016.

Η έρευνα έδειξε πως το αυτοκίνητο που προπορευόταν ανήκε στον έμπορο με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή, δίνοντάς του 17.000 ευρώ. Ο ίδιος είχε δηλώσει τότε στο “Τούνελ” πως τον έβλεπε να τον ακολουθεί μέχρι ένα σημείο, ώσπου τον έχασε.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε έκτοτε σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα, με πολλές ανατροπές, ενώ οι δικοί του άνθρωποι δεν σταμάτησαν στιγμή να αγωνιούν και να αναζητούν απαντήσεις για το τι είχε συμβεί.

Τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν όλο αυτό το διάστημα, ένα εκ των οποίων υποστήριζε ότι είχε εξαφανιστεί ηθελημένα. Παρόλα αυτά τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα