Βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη

Βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη
ΑΘΗΝΑ - ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη στο Χαϊδάρι. Ήταν κοντά σε εκκλησία. Συνελήφθη και οδηγείται σε αστυνομικό τμήμα. Σταμάτησε περαστικό και του ζήτησε να πάρει τηλέφωνο τον δικηγόρο της

Έξω από την εκκλησία Παναγίτσα στο Χαϊδάρι εντοπίστηκε από τις αρχές η Βίκυ Σταμάτη, η οποία απέδρασε χθες από το Δρομοκαΐτειο.

Η κα Σταμάτη, συνελήφθη και οδηγείται στο ΑΤ Χαϊδαρίου. Έχει ειδοποιηθεί ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών κ. Ντογιάκος για την παράδοσή της στην περιοχή Χαϊδαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ίδια τηλεφώνησε στο δικηγόρο της Φ. Ραγκούση και εξέφρασε τη πρόθεσή της να παραδοθεί στην αστυνομία αναφέροντας το σημείο όπου και θα βρίσκεται.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης η Σταμάτη

Οι εισαγγελικές αρχές παρέλαβαν τη Βίκυ Σταμάτη από το Χαϊδάρι. Θα οδηγηθεί αρχικά στη ΓΑΔΑ όπου θα την εξετάσει γιατρός.

Στα χέρια της Δικαιοσύνης βρίσκεται αυτή την ώρα η Βίκυ Σταμάτη, η οποία σύμφωνα με το συνήγορό της, περιφερόταν επί ώρες στην περιοχή του Χαϊδάρι.

Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος , ο εισαγγελέας Εφετών Γρ. Πεπόνης και αστυνομικοί παρέλαβαν την Βίκυ Σταμάτη,  σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου που απέδρασε χθές τα ξημερώματα από το Δρομοκαΐτειο, από την εκκλησία της Παναγίστας στο Χαίδάρι.

Οπως ανέφερε, ο συνήγορός της Φρ. Ραγκούσης, η Βίκυ Σταμάτη περιφερόταν άσκοπα επι ώρες και κατέληξε στην εκκλησία. “Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση” ανέφερε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως δεν εχει πάρει τα φάρμακά της, ενώ έλεγε συνεχώς “τώρα πρέπει να πάω στο παιδί μου”.

Η κ.Σταμάτη μεταφέρεται στην ΓΑΔΑ όπου σπεύδουν και οι δυο εισαγγελείς όσο και γιατρός για να την εξετάσει. Πιθανότατα μετά θα οδηγεί στον εισαγγελέα για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Η κα. Σταμάτη φοράει φόρμες ενώ μιλάει ακατάληπτα.

Πάντως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τόπος με τον οποίο εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη. Κατά τον συνηγορο της, του τηλεφώνησε άγνωστος σε αυτόν στο κινητό του τηλέφωνο και του είπε “είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδαρι και θέλει να παραδοθεί. Μου ειπε να σας ρωτήσω τι να κάνει”. Στη συνέχεια, Φρ. Ραγκούσης τηλεφώνησε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ντογιάκο, ο οποίος και κινητοποίησε τις αρχές.

Μάλιστα κατά τον κ.Ραγκούση, αυτό το πρόσωπο που εντόπισε τη Βίκυ Σταμάτη αλλά μέχρι τώρα παραμένει άφαντος, είναι γνωστός της και την αναγνώρισε.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως υπήρξε τηλεφώνημα στην αστυνομία από άγνωστο άτομο, που είπε πως εντοπίστηκε «αμνήμων άτομο» σε παγκάκι στο Χαιδάρι.

Δεν αποκλείεται βέβαια το ενδεχόμενο το ίδιο πρόσωπο να επικοινώνησε και με τον κ.Ραγκούση και με την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λουκέτο που υπήρχε στη πόρτα του δωματίου της ήταν απλό λουκέτο του εμπορίου, το οποίο μπορούσε να ξεκλειδώσει ο οποιοσδήποτε.

Το χρονικό της απόδρασης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόδραση της Βίκυς Σταμάτη έγινε μεταξύ 01:00 και 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης και πιθανόν από μπαλκόνι, καθώς η μπαλκονόπορτα του δωματίου της βρέθηκε ανοιχτή.

Την ευθύνη της απόδρασής της έχουν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι την φρουρούσαν επί 24ωρου βάσεως, σε τρεις διαδοχικές βάρδιες. Μάλιστα αυτή την ώρα, έχουν προσαχθεί και εξετάζονται στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, ενώ δεν είναι απίθανο να σχηματιστεί εναντίον τους δικογραφία και να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.

Σημειώνεται ότι η Βίκυ Σταμάτη νοσηλεύεται στο ΨΝΑ από 26/12 του 2013, εκτίοντας ποινή 12 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Διαβάστε επίσης: Το λουκέτο που δεν παραβιάστηκε και η μυστηριώδης διαφυγή

Η άμεση έκκληση της οικογένειας να παραδοθεί

Από τις πρώτες ώρες οι κοντινοί της άνθρωποι έκαναν έκκληση στη Βίκυ Σταμάτη να επιστρέψει στο Δρομοκαΐτειο, απηύθυναν η μητέρα της Γεωργία και ο αδελφός της Παναγιώτης Σταμάτης, μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega”, ενώ εξέφρασαν φόβους για τη ζωή της.

“Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν” σημείωνε χτες ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη: Έκκληση του Άκη στη Βίκυ: Όπου και να είσαι, γύρνα πίσω

Εκτός από την οικογένεια και τον έγκλειστο σύζυγό της από τις φυλακές, έκκληση να επιστρέψει στο Δροκμοκαΐτειο είχε απευθύνει στην κα. Σταμάτη και ο δικηγόρος της, που όπως φαίνεται έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξεύρεσή της και την επιστροφή στην κλινική.

Διαβάστε επίσης: Το τηλεφώνημα Τσοχατζόπουλου στη Βίκυ Σταμάτη πριν την απόδραση

Απορρίφτηκε λίγες ώρες πριν την απόδραση, αίτηση αποφυλάκισής της

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη απορρίφθηκε το αίτημα της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου για αποφυλάκιση. Στην αίτησή της – επικαλούμενη τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει με “ακούσια νοσηλεία στο Δρομοκαΐτειο” – ισχυρίζεται πως πάσχει από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή και δεν κοιμάται πάνω από δυο ώρες την ημέρα, ενώ θέτει ξανά το γεγονός ότι το 7χρονο παιδί της μεγαλώνει χωρίς κανέναν από τους δυο γονείς του.

“Δεν αποδεικνύεται ότι θα τελέσω νέες αξιόποινες πράξεις αφού και για αυτές για τις οποίες κατηγορούμαι δεν τις έχω τελέσει, αλλά τουναντίον θα αγωνιστώ σκληρά για να ξεπεράσει ο γιος μου τα προβλήματα αλλά και για την αποκατάσταση της υγείας μου” ανέφερε.

Το δικαστήριο ωστόσο, απέρριψε ομόφωνα την πολλοστή αίτηση της με σκεπτικό ότι είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων.

Διαβάσε ακόμη: Οι συνθήκες που οδήγησαν τη Βίκυ Σταμάτη στην απόδραση

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα