Ξανά στο Συμβούλιο Εφετών οι Τούρκοι αξιωματικοί

Ξανά στο Συμβούλιο Εφετών οι Τούρκοι αξιωματικοί
ΑΘΗΝΑ-ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ// Ανακοίνωση για το αν θα εκδοθούν ή όχι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί στη χώρα τους.(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) Eurokinissi

Συζητείται σήμερα το νέο αίτημα έκδοσης της Τουρκίας για τους τρεις από τους οκτώ αξιωματικούς που κατηγορούνται για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Το δεύτερο αίτημα της Τουρκίας προκειμένου να εκδοθούν οι τρεις εκ των οκτώ αξιωματικών στη γείτονα χώρα για να δικαστούν για τη συμμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι, συζητείται σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε πριν λίγο καιρό και νέο αίτημα για την έκδοσή τους, στο οποίο περιλαμβάνονται επιπλέον αδικήματα σε σχέση με την προηγούμενη αίτησή της που είχε απορριφθεί. Αυτή τη φορά το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει τα εξής αδικήματα:

-απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκικής,

-απόπειρα κατάργησης της Κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας και εμπόδιση για να εκτελέσει την αποστολή της,

-απόπειρα κατάργησης της Τουρκικής  συνταγματικής τάξης (Σύνταγμα),

-απόπειρα κατάργησης της μεγάλης εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης εκτέλεσης της αποστολής της,

-λεηλασία από κοινού από περισσότερα από ένα άτομα (αφορά την αρπαγή του ελικοπτέρου με το οποίο ήρθαν οι 8 στην Ελλάδα) και

-πρόκληση ζημιάς στη δημόσια περιουσία της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, να μην εκδοθούν στη χώρα τους καθώς δεν θα τύχουν δίκαιης δίκης, οι 8 παραμένουν στην Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου. Κι αυτό γιατί εξακολουθούν να εκκρεμούν οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου. Αναφορικά με το αίτημα που έχουν υποβάλει για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, έχει ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία στην υπηρεσία ασύλου και αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα