Ξάνθη: Καίγεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών της Ευρώπης – Εκκένωση οικισμών

Ξάνθη: Καίγεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών της Ευρώπης – Εκκένωση οικισμών

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών της Sunlight, και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά - Εκκενώνονται οικισμοί, ένας τραυματίας - Η ανακοίνωση της εταιρείας

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει από τις 13.00 το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Πυροσβεστική δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης επιχειρούν αυτή την ώρα στο Όλβιο της Ξάνθη, ενώ στο σημείο έχουν μεταβεί και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας. Ειδικότερα στο σημείο επιχειρούν 74 πυροσβέστες με 22 οχήματα, ενώ αναμένεται να μεταβούν επιπλέον 5-6 πυροσβεστικά οχήματα.

Ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν τα εύφλεκτα υλικά που βρίσκονται στο φλεγόμενο κεντρικό κτίριο του εργοστασίου, προκαλώντας κατά διαστήματα μικρές εκρήξεις, όπως επίσης οι ισχυροί άνεμοι οι οποίοι πνέουν στην περιοχή. Ο ουρανός στην περιοχή έχει μαυρίσει από τους καπνούς που είναι ορατοί σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων.

Σε νεότερη ενημέρωση η Πυροσβεστική αναφέρει ότι ελέγχεται περιμετρικά o χώρος του εργοστασίου που σημαίνει ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξάπλωσής της, ωστόσο η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Sunlight ανέφερε ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Σιδηρόπουλος του xanthi2,gr, στο Ραδιόφωνο 24/7, από το χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού. Όσοι αποφασίσουν να μείνουν στα σπίτια τους θα πρέπει να έχουν πορτοπαράθυρα κλειστά, όπως συμβουλεύουν οι αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη.

Πιθανότερη αιτία, σύμφωνα με τα στοιχεία του xanthi2.gr, είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα