Ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

Ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου
Ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου News 24/7

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη τα συλλαλητήρια κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή.

Στην πλατεία Συντάγματος βρίσκονται από τις 17:00 η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας που τελικά αποφάσισαν να κάνουν μια ενιαία συγκέντρωση διαμαρτυρίας και όχι δύο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στην πλατεία έχει στηθεί εξέδρα και οι διαδηλωτές έχουν κλείσει τον δρόμο μπροστά από τη Βουλή, ζητώντας να μην ψηφιστούν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που φέρνει το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Το ΠΑΜΕ και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία έχουν ξεκινήσει τις δικές τους συγκεντρώσεις με σαφώς μεγαλύτερη συμμετοχή, στα Προπύλαια και στην πλατεία Κλαυθμώνος αντίστοιχα, με σκοπό να κατευθυνθούν επίσης στη Βουλή.

Εξαιτίας των συγκεντρώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου, τη Σταδίου, την πλατεία Συντάγματος και τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων έχουν στην προμετωπίδα των αιτημάτων τους, την απόσυρση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που αφορούν: Στον περιορισμό της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων και την ενίσχυση των επιχειρησιακών, την εξαίρεση επιχειρήσεων από το πεδίο εφαρμογής των κλαδικών, την δυνατότητα σύναψης τοπικών συμφώνων απασχόλησης, την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για την καταγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων, την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την λήψη αποφάσεων και την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Ο ΓΓ της Κ. Ε. Του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας βγήκε από τη Βουλή για να χαιρετήσει τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ που βρίσκεται στην πλατεία Συντάγματος:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα