Ξενοφών: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Ξενοφών: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Ο "Ξενοφών" είναι το πρώτο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα ενόψει του χειμώνα - Προληπτικά μέτρα σε πολλούς Δήμους της χώρας.

Ο “Ξενοφών” αναγκάζει Δήμους να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Μυκόνου, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των θυελλωδών ανέμων (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ) που προβλέπεται να επικρατήσουν στο νησί αποφάσισε ο δήμος Μυκόνου προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών και η αποφυγή ατυχημάτων.

Ανάλογη απόφαση έλαβε και ο δήμαρχος Άνδρου, σύμφωνα με την οποία οι παιδικοί σταθμοί και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κλειστά τις επόμενες δύο ημέρες, 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2018. Η απόφαση ελήφθη μετά την έκδοση δελτίου έκτακτων καιρικών φαινομένων και κατόπιν του έκτακτου Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Άνδρου, που πραγματοποιήθηκε χθες, 24 Σεπτεμβρίου 2018.

Επίσης, ο δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου καθώς οι άνεμοι φτάνουν τα 9 ακόμα και τα 10 μποφόρ, τοπικά.

Όπως ανακοινώνει και ο δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας:

“Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, λαμβάνοντας υπόψιν τις πλέον πρόσφατες προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για αύριο Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 που αναφέρονται σε πνοή θυελλωδών ανέμων, της τάξης των 9 Μποφόρ και μετά από συνεννόηση και Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής, με γνώμονα την ασφάλεια των ευπαθών ομάδων, αλλά και των μαθητών, σας γνωρίζουμε ότι:

Δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (27/9/2018), ο Παιδικός Σταθμός, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και το ΚΑΠΗ Πόρτο Ράφτη.

Αντιθέτως, ΟΛΑ τα Σχολεία, ο Παιδικός Σταθμός και το ΚΑΠΗ του Μαρκοπούλου, λόγω της γεωμορφολογίας και της χωροταξίας του Οικισμού, αλλά και της πνοής ασθενέστερων Ανέμων, θα λειτουργήσουν κανονικά!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα