Υπ. Ναυτιλίας: Αποζημιώνονται οι λιμενικοί στα θαλάσσια σύνορα

Υπ. Ναυτιλίας: Αποζημιώνονται οι λιμενικοί στα θαλάσσια σύνορα

Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των στελεχών του Λιμενικού, έξοδα μετάβασης και επιστροφής, ημερήσια αποζημίωση αλλά και δαπάνες διανυκτέρευσης περιλαμβάνει η νέα ρύθμιση του υπ. Ναυτιλίας

Οικονομική ενίσχυση πριν αποσπασθούν για την κάλυψη επιχειρησιακών ή λειτουργικών αναγκών, στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, θα λαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Αυτό αναφέρεται σε σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οποία προβλέπεται η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των στελεχών του Λιμενικού και η οποία περιλαμβάνει τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής, την ημερήσια αποζημίωση αλλά και τις δαπάνες διανυκτέρευσης.

Σημειώνεται, ότι η αποπληρωμή της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η χρηματοδότησή της θα προέλθει -κατά το μεγαλύτερο μέρος της- από ευρωπαϊκούς πόρους.

Η πρωτοβουλία του υπουργού εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του «Λιμενικού Καλλικράτη» και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στα θαλάσσια σύνορα επιτελούν καθημερινά μια ύψιστη αποστολή, ευρισκόμενοι διαρκώς στην υπηρεσία της πατρίδας. Η Πολιτεία, με κάθε τρόπο, έχει χρέος να στέκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων», τονίζει σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: ΑΠΕ

SHARE: