Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το μνημόσυνο στην Πηγάδα Μελιγαλά

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το μνημόσυνο στην Πηγάδα Μελιγαλά

Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας. Εξονυχιστικοί έλεγχοι της αστυνομίας και απαγόρευση εισόδου σε οργανωμένες ομάδες (pics)

Υπό πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (21/09) το μνημόσυνο για τα θύματα της Πηγάδας του Μελιγαλά.

Οι αρχές είχαν αποκλείσει από νωρίς όλες τις εισόδους του χωριού και πραγματοποιούσαν εξονυχιστικούς ελέγχους σε όσους επιχειρούσαν να φτάσουν στο μνημείο και τον χώρου του μνημόσυνου ενώ απαγόρευσαν την είσοδο σε όσους έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής. Όλα αυτά σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα έκτροπα που είχαν συμβεί πέρσι.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων πάντως υπήρξε μικρής έντασης και κλίμακας επεισόδια ενώ η τελετή διεξήχθη σε απόλυτη ηρεμία. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθησαν δεκάδες άτομα.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος , η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη καθώς και συγγενείς των θυμάτων. Παρών στο μνημόσυνο ήταν και ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Συναδινός καθώς και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

 

Ομιλίες εκφώνησαν εκ μέρους του συλλόγου των θυμάτων, ο πρόεδρος Χρήστος Μπένος , ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος ενώ τον πανηγυρικό εκφώνησε ο Νικόλαος Κουτρουμπής απόστρατος της Χωροφυλακής.

 

Αφού τελείωσε η τελετή ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Συναδινό πήρε το μικρόφωνο και κατήγγειλε τα πρωτοφανή μέτρα της αστυνομίας ενώ μίλησε για χούντα της συγκυβέρνησης ενώ στη συνέχεια ο βουλευτής Μπαρμπαρούσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά καλώντας παράλληλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής να ετοιμαστούν για την τελική μάχη.  

 

Πληροφορίες από tharrosnews.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα